Ruim 300.000 kinderen en jongeren in Nederland groeien op in armoede. Dat er thuis weinig geld is, merken zij overal en altijd. Oók in de zomer. Kinderhulp helpt hen met een Zomerpretpakket: een rugzak boordevol leuke spullen.

Een onbezorgd dagje pret in een pretpark bijvoorbeeld. Een uitje naar de bioscoop. En een leesboek, een waterpistool, voetbal en nog veel meer. Dingen die heel gewoon lijken, maar voor kinderen écht het verschil maken in de zomer. Zodat zij na de vakantie op school óók iets leuks kunnen vertellen over hun watergevechten en andere avonturen.

Alicia sprong een gat in de lucht toen ze haar Zomerpretpakket opende vorig jaar. “Ik vind de cupcakes het allerleukste. Thuis ga ik ze gelijk maken!”

Help je mee?

De impact van een Zomerpretpakket

Stel je eens voor hoelang de zomervakantie duurt, als er thuis geen geld is.. Moeder Saïda doet in onderstaande video haar dappere verhaal. Ze vertelt hoe een Zomerpretpakket van Kinderhulp afgelopen zomer écht het verschil maakte voor haar vijf (pleeg)kinderen.

De afgelopen jaren hebben we dankzij onze donateurs, partners en sponsoren al heel veel kinderen blij kunnen maken met een Zomerpretpakket. Wat de impact van zo’n mooie rugzak is vertellen moeders Desirée, Monica en Cindy in onderstaande video.