Niets gevonden.

Projecten

Ruim 300.000 kinderen leven in armoede en dat is niet niets. Kinderhulp heeft daarom verschillende projecten waarmee we alle kinderen de mogelijkheid geven om erbij te horen, van een Sinterklaascadeau en een fiets tot aan spulletjes om hun kamer leuk mee in te richten.

Collecte

Van 15 t/m 20 april gaan er duizenden mensen langs de deuren om geld in te zamelen voor de ruim 300.000 kinderen in Nederland die in armoede leven. 

Lees meer >

Zomerpret

Eindelijk zomervakantie! Zes weken lang geen school, met het hele gezin op vakantie, dagjes uit en veel leuke dingen doen met vriendjes en vriendinnetjes. Voor ruim 300.000 kinderen is dit helaas anders, zij leven in armoede.

Lees meer >

 

Actie Pepernoot

December is voor veel kinderen helemaal geen feestje. Kinderhulp zorgt er met Actie Pepernoot voor dat kinderen die in armoede opgroeien tóch een cadeautje krijgen op pakjesavond.

Lees meer >

Kinderzwerfboek

Kinderzwerfboek is een project waarbij wij alle kinderen willen stimuleren, alsmede de kans willen geven, om thuis en in de vrije tijd boeken te lezen. 

Lees meer >

ANWB Kinderfietsplan

Sinds 2015 werkt de ANWB samen met Kinderhulp om fietsen in te zamelen, op te knappen en aan kinderen te geven die hem heel goed kunnen gebruiken.

Lees meer >

IMC Basis

IMC Basis is een vernieuwend onderwijsprogramma, waar kinderen uit groep 7 en 8 van Basisschool de Flint in Deventer aan mee doen.

Lees meer >

Van Huis naar Thuis

Financiële beperkingen in een gezin kunnen schrijnende situaties tot gevolg hebben: verwaarlozing van de woonomgeving van kinderen.

Lees meer > 

Home-Start

Het project van Home-Start ‘Je staat er niet alleen voor!’ is gericht op het doorbreken van de taboe op eenzaamheid, sociaal isolement en overbelasting van gezinnen en ter bevordering van het zetten van de stap om ondersteuning te vragen.

Lees meer > 

Defence for Children

Sinds april 2017 werkt het Nationaal Fonds Kinderhulp samen met Defence for Children om armoede onder kinderen in Nederland tegen te gaan.

Lees meer >

On the Move

In de projecten van stichting Move krijgen kinderen uit minder bedeelde wijken en studenten samen het eigenaarschap en de verantwoordelijkheid over het bedenken en uitvoeren van een project om hun buurt een boost te geven.

Lees meer > 

Het Plonsfonds

Samen met Ladies’ Circle De Leest heeft Kinderhulp het PlonsFonds opgericht zodat ook kinderen uit financieel beperkte gezinnen een zwemdiploma kunnen behalen.

Lees meer >

Project Jongeren en Schuld

Kinderhulp is in 2016 gestart met het driejarige ontwikkelproject ‘Jongeren en Schuld’, samen met het lectoraat Armoede en Participatie van de HvA.

Lees meer >