In “dagboek van een moeder” nemen moeders je mee in hoe het is als je de eindjes aan elkaar moet knopen, maar ook je kinderen een zorgeloze jeugd wilt geven. De stress, de dilemma’s en vooral: er het allerbeste van maken. We delen het dagboek van moeder Milou.

Met onze Actie Zomerpret konden we vorig jaar voor duizenden gezinnen het verschil maken. Ook voor Milou en haar gezin. Hoe kijkt zij naar de zomerperiode, wanneer er eigenlijk te weinig geld is voor zomerpret? Milou vertelt.

Het lijkt erop dat je onze marketing-cookies niet hebt geaccepteerd. Doe dit alsnogstatistics, marketing om deze video te kunnen bekijken.

“Ik ben Milou. Samen met mijn man Maarten en onze vier kinderen woon ik in het Zuiden van het land. Mijn man werkt fulltime, meer dan fulltime zelfs, en heeft een vast contract. Ik ben thuis bij de kinderen, totdat de jongste ook naar school gaat. Met de inkomsten van mijn man konden we ons altijd redden. Zeker geen vetpot, geen luxe, maar voor ons goed genoeg.”

Dit kan niet kloppen!

“Goed genoeg. Totdat het niet meer genoeg was. Totdat het misging. Toen we verhuisden kregen we van onze nieuwe energieleverancier een tórenhoog maandbedrag geadviseerd. Dit kan niet kloppen, dachten wij direct. We gingen erachteraan. Het was bijna niet mogelijk dat de metingen niet klopten, volgens de energieleverancier. De enige oplossing? Onze energiemeter laten ijken. Een dure grap, die we zelf moesten regelen en betalen. Er gingen maanden overheen voordat er duidelijkheid kwam, en in de tussentijd vulden we het ene gat op met het andere om de dure rekeningen te kunnen blijven betalen. Voor we het wisten, zaten we in de schulden.”

"We vulden het ene gat op met het andere en voor we het wisten, zaten we in de schulden."

“Uiteindelijk kregen we ons gelijk: de meter bleek kapot. De kosten die we elke maand teveel hadden betaald, kregen we na lange tijd terug van de energieleverancier. Maar alle kosten die we moesten maken om rond te komen (rentes, verhogingen van betaalachterstanden), die kregen we niet terug. De gevolgen van die kapotte meter laten tot op de dag van vandaag nog sporen na.”

Zomerpret

“Vroeger konden we nog een beetje geld sparen, om in de zomer met z’n allen naar de camping te gaan bijvoorbeeld. Na dit alles werden zelfs kleine uitstapjes onbetaalbaar. En met de stijgende prijzen blijft het voorlopig struggelen. Een brood kostte eerst 80 cent en nu ben ik minimaal € 1,20 kwijt. Het is niet normaal. Ik mijd winkels met de kinderen. Het is gewoon niet leuk om altijd maar ‘nee’ te moeten verkopen. Wat doe je dan, tijdens zo’n lange zomervakantie? Wij gaan graag de natuur in met de kinderen. Wat eten en drinken meenemen en lekker naar buiten!”

"Het is niet leuk om altijd maar 'nee' te moeten verkopen."

De dag dat er iemand voor de deur stond met een vrolijk gekleurde rugtas vergeten Milou en haar kinderen nooit meer. “Een Zomerpretpakket, wat een verrassing was dat! De kinderen mochten de rugzak zelf uitpakken. Eén groot feest! Al dat speelgoed, een dagje uit en dan óók nog die bioscoopkaartjes! Dat was een beleving voor de kinderen, ze keken hun ogen uit naar dat grote scherm… Het was gewoon fantastisch. De zomer was voor de kinderen echt zoveel leuker! En na de vakantie gingen ze met plezier terug naar school, want… ze hadden veel te vertellen! En niet alleen de tas wordt nog gebruikt, ook met het speelgoed wordt nog steeds veel gespeeld.”

Wil jij moeders als Milou helpen om hun kinderen een onvergetelijke zomer te geven? Steun Actie Zomerpret!

Meer over Actie Zomerpret

Leestip

Het dagboek van Jayson

Tijdens Scrooge Live vertelde Jayson (20) over zijn geldzorgen. De stress, de dilemma’s en vooral: het allerbeste ervan maken. Vandaag deelt hij zijn dagboek. Hoe is het als je de eindjes aan elkaar moet knopen, en voor het eerst op jezelf wil gaan wonen?

Lees verder

Het dagboek van vader Robertjan

Tijdens Scrooge Live vertelde vader Robertjan over zijn geldzorgen. De stress, de dilemma’s en vooral: het allerbeste ervan maken. Vandaag deelt hij zijn dagboek. Hoe is het als je de eindjes aan elkaar moet knopen, maar ook je zoon een zorgeloze jeugd wilt geven?

Lees verder

Dagboek van moeder Wendy

Tijdens Scrooge Live vertelde moeder Wendy over haar geldzorgen. De stress, de dilemma’s en vooral: het allerbeste ervan maken. Vandaag deelt zij haar dagboek. Hoe is het als je de eindjes aan elkaar moet knopen, maar ook je dochter een zorgeloze jeugd wilt geven?

Lees verder