Voor het zevende jaar op rij bezorgen wij kinderen en jongeren in armoede een beetje extra pret. Met een Zomerpretpakket! Dankzij onze fantastische donateurs, sponsoren, partners en vrijwilligers konden er maar liefst zevenduizend Zomerpretpakketten gevuld worden. Hartverwarmend dat hierdoor zoveel kinderen tóch kunnen genieten van een beetje extra pret deze zomer. Bedankt!

ZPP 2 900x300px

Nu de zomervakantie in heel het land losbarst, is het hóóg tijd voor zomerse avonturen. Helaas is dat niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Wanneer je opgroeit in armoede is een dagje naar het zwembad, een middag afkoelen in de bioscoop of een ijsje halen vaak niet mogelijk. Daar is thuis geen geld voor. En dat is in Nederland de werkelijkheid voor 1 op de 12 kinderen.

Spannende eindsprint

Kinderhulp gunt ook deze kinderen een beetje extra pret en zette alles op alles om dit jaar maar liefst zevenduizend Zomerpretpakketten uit te delen. En hoewel zomerpret onbetaalbaar is, zijn er ontzettend veel donaties nodig om al die rugzakken te vullen. Dankzij een fantastische eindsprint kunnen we nu zeggen: het is gelukt! Afgelopen weekend ontvingen we de laatste benodigde donaties voor zevenduizend zomers vol pret. Aan alle donateurs: dank jullie wel!

ZPP 1 900x300px

Zomers uitdeelmoment in Hilversum

En van die zevenduizend Zomerpretpakketten, werden de allereerste uitgereikt in Hilversum. Zo’n vijftig kinderen waren uitgenodigd om een zomers kinderfeestje met ons te vieren bij trampolineparadijs Flight Deck 53. Wethouder Gerben van Voorden reikte het eerste pakket uit.

De reacties en de enthousiaste kreten bij alles wat uit zo’n rugzak komt vergeten we nooit meer. “Wow, eindelijk weer een bal. Ik heb al heel lang geen bal meer!”, riep een achtjarig jongetje. ”Ik ga nooit naar een pretpark. Zitten er echt kaartjes in voor een pretpark?!” riep een meisje verrukt. Het NOS Jeugdjournaal was bij het uitdeelmoment aanwezig. Bekijk hieronder de rapportage.

Het lijkt erop dat je onze marketing-cookies niet hebt geaccepteerd. Doe dit alsnogstatistics, marketing om deze video te kunnen bekijken.

Bedankt!

Nogmaals een groot dankjewel aan iedereen die onze Actie Zomerpret heeft gesteund. Door onze berichten te delen, geld te doneren of te helpen met het inpakken van die duizenden pakketten. Geweldig dat jij je hebt ingezet voor kinderen en jongeren in Nederland die in armoede opgroeien!

Harder nodig dan ooit

Kinderhulp wil nóg meer kinderen helpen. Want ook dit jaar was de belangstelling voor de pakketten overweldigend. We kregen meer aanvragen voor Zomerpretpakketten dan we beschikbaar hadden. Natuurlijk kun je onze Actie Zomerpret nog steeds steunen.

Maar ook de aanvragen voor leuk zomerspeelgoed en een zorgeloos dagje uit blijven stijgen. We willen kinderen écht geen nee verkopen. Dat krijgen ze al te vaak te horen. Wil jij ons (blijven) steunen? Eenmalig, ieder kwartaal of iedere maand? Word donateur van Kinderhulp en zorg dat we geen ‘nee’ hoeven te verkopen. Jouw steun is harder nodig dan ooit!

Ik help mee

Leestip

Zevenduizend zomers vol pret

Dankzij onze fantastische donateurs, sponsoren, partners en vrijwilligers konden er maar liefst zevenduizend Zomerpretpakketten gevuld worden. Hartverwarmend dat hierdoor zoveel kinderen tóch kunnen genieten van een beetje extra pret deze zomer. Bedankt!

Lees verder