Voor het zesde jaar op rij bezorgen wij kinderen in armoede een beetje extra pret. Met een Zomerpretpakket! Dankzij onze fantastische donateurs, sponsoren, partners en vrijwilligers konden er maar liefst 6.000 Zomerpretpakketten gevuld worden. Hartverwarmend dat hierdoor zoveel kinderen tóch kunnen genieten van een zomer vol pret! Dank jullie wel!

Nu de zomervakantie in heel het land losbarst, is het hóóg tijd voor zomerse avonturen. Want zomervakantie = alle tijd van de wereld + leuke dingen doen. Toch? Helaas is dat niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Wanneer je opgroeit in armoede is een dagje naar het zwembad, een film kijken in de bioscoop of een ijsje halen vaak niet mogelijk. Daar is thuis geen geld voor. En dat is in Nederland de werkelijkheid voor 1 op de 12 kinderen. Kinderhulp gunt ook deze kinderen een beetje extra pret en zette alles op alles om dit jaar maar liefst 6.000 Zomerpretpakketten uit te delen. En dat is gelukt!

Zomers uitdeelmoment in Utrecht

En van die duizenden Zomerpretpakketten, werden de allereerste uitgereikt in Utrecht. Zo’n veertig kinderen waren uitgenodigd om een zomers kinderfeestje met ons te vieren. Die stralende gezichtjes toen ze hun Zomerpretpakket kregen… Fantastisch! Kidsreporters Gina & Leonie gingen met ons op pad, en maakten een videoverslag van deze bijzondere middag. Kijk je mee?

Het lijkt erop dat je onze marketing-cookies niet hebt geaccepteerd. Doe dit alsnogstatistics, marketing om deze video te kunnen bekijken.

Rugzakken vol pret

Een Zomerpretpakket is een tas vol met leuke dingen: bioscoopbonnen, een dagje naar een pretpark met de trein, een voetbal, fijne boeken, zomerspeelgoed en meer. Dingen die heel gewoon lijken, maar voor deze kinderen dat beetje extra pret brengen deze zomer. Want zomervakantie is fijn! Maar wordt pas echt leuk door de leuke dingen die je doet.

Josan Meijers, burgemeester van de gemeente Buren, hielp met het inpakken van de pakketten. Ze draagt de actie een warm hart toe. “Ook in onze gemeente zijn er gezinnen die financieel maar moeilijk rond kunnen komen. Dat er thuis weinig geld is, merken kinderen altijd en overal. Kinderen die armoede ervaren hebben minder kansen. Ze kunnen niet meedoen. Het Zomerpretpakket zorgt dat ze dat wél kunnen. Het is geweldig dat Kinderhulp oog heeft voor deze kinderen en ervoor zorgt dat zij ook een mooie zomervakantie hebben. Want dat verdient ieder kind.”

Nieuwsoverzicht Zomerpret

Bedankt!

Nogmaals een groot dankjewel aan iedereen die onze Actie Zomerpret heeft gesteund. Door onze berichten te delen, geld te doneren of te helpen met het inpakken van die duizenden pakketten. Geweldig dat jij je hebt ingezet voor kinderen en jongeren in Nederland die in armoede opgroeien!

Harder nodig dan ooit

Kinderhulp wil nóg meer kinderen helpen. Want ook dit jaar was de belangstelling voor de pakketten overweldigend. We kregen meer aanvragen voor Zomerpretpakketten dan we beschikbaar hadden. En ook de aanvragen voor leuk zomerspeelgoed en een zorgeloos dagje uit blijven stijgen. De aanvragen verdubbelen zelfs. We willen kinderen écht geen nee verkopen. Dat krijgen ze al te vaak te horen. Wil jij ons (blijven) steunen? Eenmalig, ieder kwartaal of iedere maand? Word donateur van Kinderhulp en zorg dat we geen ‘nee’ hoeven te verkopen. Jouw steun is harder nodig dan ooit!

Ik help mee

Lees verder