In DierenPark Amersfoort zijn vandaag de eerste Zomerpretpakketten uitgedeeld aan kinderen en jongeren die opgroeien in armoede. Nadya Aboyaakoub-Akkouh, wethouder van gemeente Amersfoort, en Bernique Tool, directeur-bestuurder van Kinderhulp, deelden de eerste 40 van de in totaal 7500 pakketten uit. Een recordaantal.

Bernique: “Helaas is het nodig, maar we zijn blij dat we kunnen helpen. De hulpvragen zijn flink gestegen, met zo’n 20%. Momenteel ontvangen we zo’n 100 aanvragen per dag voor hulp aan kinderen en jongeren die opgroeien in armoede. We moeten echt alle zeilen bijzetten. En dat doen we ook, want wij vinden dat armoede mag niet bepalen wie je bent, wil zijn of kan worden.”

Een tas vol pret en avonturen

Vandaag ontving Jaylin (14) één van de eerste pakketten. “Nu heb ik echt zin in de zomer. We kunnen naar het pretpark!” Een Zomerpretpakket is een tas vol avonturen: buitenspelen met je eigen voetbal, lekker stoepkrijten, vliegeren of springtouwen. Maar ook een bioscoopbon, een dagje naar een pretpark met de trein, fijne lees- en doeboeken en spelletjes voor thuis. Dingen die heel gewoon lijken, maar voor kinderen en jongeren die opgroeien in armoede net het verschil maken. De zomerpretpakketten zijn er in drie leeftijdscategorieën, zodat de inhoud goed aansluit bij het kind. “Ik ben er super blij mee! Ik ga de voetbal aan mijn stiefbroer geven!” riep een meisje van 12 enthousiast.

Wethouder Amersfoort aanwezig

Bij het uitdeelmoment in Dierenpark Amersfoort was ook Nadya Aboyaakoub-Akkouh aanwezig, wethouder van onder andere werk, inkomen en armoedebeleid van gemeente Amersfoort. “De zomervakantie moet voor ieder kind een fijne tijd zijn, gevuld met leuke activiteiten en onbezorgd genieten samen met vriendjes en het gezin. Om straks op school verhalen en mooie herinneringen te delen. Dat gunnen we ieder kind. We vinden het belangrijk dat alle kinderen in de gemeente Amersfoort veilig, gezond en kansrijk opgroeien. Spelen, leren en nieuwe dingen doen hoort daarbij. Daarom is het zo goed dat Nationaal Fonds Kinderhulp meer kinderen een goede zomer wil geven.”

Kinderen ontvangen de zomerpretpakketten

Aanvragen voor Zomerpretpakketten was enorm

Het is het 8e jaar dat Kinderhulp Actie Zomerpret organiseert. De reacties zijn steeds weer overweldigend en de vraag neemt ieder jaar toe. Alleen dankzij vele donateurs, sponsoren en vrijwilligers lukt het om dit jaar 7500 Zomerpretpakketten uit te delen.

Meer over Actie Zomerpret

Uitdeelmoment in DierenPark Amersfoort is extra cadeautje

DierenPark Amersfoort maakt het mogelijk om van de start van de zomervakantie een feestje te maken: de aanwezige kinderen krijgen een Zomerpretpakket én mogen heerlijk genieten van het dierenpark. Astrid Wassenaar, directeur van DierenPark Amersfoort: “Voor ons een klein gebaar, voor hen hopelijk het eerste van vele avonturen deze zomer.” Moeder van Thijmen en Ruben: “We vonden het heel goed geregeld, echt top! Het is een cadeau om hier in de dierentuin te mogen zijn. We kunnen zelf af en toe naar een dierenpark, maar het is daarom een extra cadeautje om hier te mogen zijn.”

Samen geven we kinderen in armoede extra pret deze zomer

In gezinnen met armoedestress is er vaak geen geld om iets te doen, er zijn weinig vrienden in de buurt om mee te spelen en de dagen lijken dan eindeloos te duren. Samen met de hulp van donateurs en sponsoren hebben we duizenden kinderen wat extra pret gegeven deze zomer. Maar donaties zijn nog steeds hard nodig om alle aanvragen te kunnen toekennen.

Word donateur