De zomervakantie is voor kinderen die opgroeien in armoede in Nederland geen pretje. Vriendjes en vriendinnetjes zijn weg naar een zonnig oord of maken uitstapjes. Thuis is er weinig of geen geld om iets te doen, want het vakantiegeld gaat vaak naar de vaste lasten. Zo lijken de dagen eindeloos te duren. Met Actie Zomerpret willen we dit jaar maar liefst 7.500 jongeren, kinderen en nu ook jonge kinderen verrassen met een Zomerpretpakket.

Voor kinderen die opgroeien in een gezin met armoedestress, brengt de zomervakantie voor hen eigenlijk ook stress, in plaats van plezier en ontspanning. Met een Zomerpretpakket gunnen we deze kinderen een fijne zomervakantie vol avonturen. Grote en kleine. Buiten en binnen. Alleen en samen.

Nu drie soorten Zomerpretpakketten

Een Zomerpretpakket bevat alles voor een avontuurlijke zomer: buitenspelen met je eigen voetbal, lekker stoepkrijten, vliegeren of springtouwen. Maar ook een bioscoopbon, een dagje naar een pretpark met de trein en fijne lees- en doeboeken.
De rugtassen zijn er nu in drie varianten: voor jongeren tussen de 13 en 17 jaar, voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar en sinds dit jaar voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar.

Inhoud zomerpretpakket 2024
Voorbeeld van de inhoud van een Zomerpretpakket

Partners en bedrijven helpen mee

De komende weken vragen we extra aandacht voor Actie Zomerpret, zodat we minimaal 7.500 Zomerpretpakketten kunnen uitdelen. Dit doen we niet alleen, maar samen met verschillende partners die ook aandacht te vragen voor deze actie én bedrijven waarbij we tegen scherpe prijzen mogen inkopen om zo nóg meer Zomerpretpakketten te vullen. Zo geven we kinderen die opgroeien in gezinnen met armoede een zomer vol pret.

Meer over Actie Zomerpret