Door het hele land komen volwassenen én kinderen in actie om geld in te zamelen voor onze Actie Pepernoot. Grote acties, kleine acties… allemaal even prachtig! We lichten er een aantal uit.

Zoals de vriendinnen Myrthe en Fieke. Toen zij hoorden dat het niet bij iedereen een feest is met pakjesavond, doken ze de keuken in. Met hun zelfgebakken koekjes en brownies gingen ze de buurt door om te vertellen over Actie Pepernoot. Samen hebben ze genoeg geld ingezameld om voor drie kinderen een onvergetelijke pakjesavond mogelijk te maken! Wauw! “Dit gaan we vaker doen voor het goede doel”, vertelden ze trots.

2

En de schrijfster van het boek Motherhood, Carolijn Braeken. Zij is groot fan van Actie Pepernoot en heeft daarom een actie bedacht met haar boek. Voor een week lang kon je bij haar een ingepakt en gesigneerd exemplaar van haar boek bestellen. De gehele winst ging naar Actie Pepernoot.

Lionsclub Middelburg en Rotary Walcheren organiseerden samen de Benefiettour Walcheren en fietsten samen met hun sponsors, donateurs en deelnemers maar liefst 11.000 euro bij elkaar. Door deze actie kunnen dit jaar honderden Zeeuwse kinderen een fijne pakjesavond vieren. Op de foto neemt Kinderhulper Ilse de cheque blij in ontvangst! Wat een prestatie!

3

Matthijs van Heavy Mettaal zette zijn eigen gedichtenservice op. Zit jij in de stress over dat ene Sinterklaasgedicht? Matthijs helpt je verder. Met een kort gedichtje, of een lange. Het allermooiste? Álle opbrengsten van zijn gedichtenservice doneert hij aan Actie Pepernoot! Win-win-win.

Businessclub Dameszaken steunde Actie Pepernoot en zamelde met al hun leden zoveel mogelijk geld in. De inzameling werd tijdens hun “It’s all about the money” event bekendgemaakt. Er werd een prachtige cheque overhandigd met het waanzinnige bedrag van 500 euro.

1

Ook HEMA komt met haar klanten in actie. Geweldig! Klanten van HEMA kunnen de punten van hun HEMA pas kosteloos doneren aan Kinderhulp. Een voucher van 50 punten of een voucher van 100 punten, iedere dag opnieuw. HEMA telt alle donaties bij elkaar op, en zet deze om in een financiële bijdrage voor onze winteracties Actie Pepernoot en Geef ze warmte. Dit kan oplopen tot wel €20.000. Of belangrijker: tot vele honderden Sinterklaascadeautjes en warme winters!

Doneer hier je HEMA punten

We doen het écht samen

Hoe je in actie komt en hoeveel je ophaalt, het maakt niet uit. Bij Kinderhulp zijn we álle actievoerders en álle donateurs ontzettend dankbaar. Samen maken we het verschil voor kinderen die opgroeien in armoede. Met tóch dat Sinterklaascadeautje.

Wil je meer weten over Actie Pepernoot?

Leestip

5 tips voor een magische pakjesavond

Pakjesavond is een van de meest betoverende momenten voor kinderen (en stiekem ook voor volwassenen!) in Nederland. Het is een tijd vol verrassingen en plezier. Om deze speciale avond nog magischer te maken, delen we graag vijf geweldige tips voor het hele gezin!

Lees verder