Door het hele land komen volwassenen, kinderen, bedrijven, stichtingen en verenigingen in actie om geld in te zamelen voor hulp aan kinderen in armoede. Fantastisch! We lichten regelmatig een bijzondere actie uit. Vandaag: echt HEMA. Door honderdduizenden HEMA punten te verzamelen, maakten we deze winter vele kinderdromen waar!

Webafbeelding HEMA

Sinterklaas, voor veel kinderen de leukste tijd van het jaar met pepernoten, cadeautjes en liedjes zingen in een warm huis. Helaas is een fijne, warme decembermaand voor veel kinderen in armoede niet vanzelfsprekend… HEMA streeft naar een beter alledaags leven in een mooiere wereld voor iedereen, dus ook voor kinderen. Zo ontstond de actie van HEMA voor Kinderhulp.

Mooie en warme decembermaand

HEMA kwam in actie voor twee van onze projecten: Actie Pepernoot en Geef ze warmte. Lisette van HEMA legt uit waarom: “Wij vinden het belangrijk dat elk kind in Nederland kan doen wat hij of zij wil doen. Vooral met de feestdagen. Iedereen verdient een mooie en warme decembermaand. Iedereen verdient het om af en toe feest te kunnen vieren. Wij hopen daarom een steentje bij te dragen aan deze mooie acties”.

Actie Pepernoot

Met Actie Pepernoot zorgen we dat zoveel mogelijk kinderen die in armoede opgroeien tóch een cadeautje krijgen op pakjesavond. Al sinds het jaar 2000 geven we jaarlijks duizenden kinderen een onvergetelijke avond, een grote glimlach, uren speelplezier en grootse verhalen voor op school.

Geef ze warmte

Kinderarmoede zorgt er ook voor dat vele kinderen in de winter in kou staan. Ze hebben geen geld voor warme kleding en gaan dus in een dun zomerjasje naar school. Circa 10% van alle ouders in Nederland heeft deze winter géén geld om hun kind van een winterjas te voorzien. Met de actie Geef ze warmte zamelen wij geld in om een verschil te maken voor deze kinderen.

HEMA punten doneren

De donatie werd mogelijk gemaakt door de HEMA klanten. Zij spaarden hun HEMA punten op om ze vervolgens kosteloos te doneren aan de twee winterse acties van Kinderhulp. Klanten konden kiezen tussen een voucher van 50, 100 of een zelf te bepalen aantal punten. HEMA telde deze punten bij elkaar op, en zette ze om in een financiële bijdrage voor onze winteracties.

Het resultaat? Met de opbrengst kan HEMA maar liefst 200 kinderen een magische pakjesavond bezorgen, en 100 kinderen een warme start in het nieuwe jaar!

“Geweldig dat we zoveel kinderen een warme winter hebben bezorgd!”

Doel bereikt!

Lisette van HEMA vertelt enthousiast: “Ons doel was zoveel mogelijk kinderen blij te maken en een warme winter te bezorgen. We hebben er alles aan gedaan om dit doel te bereiken en dat is dubbel en dwars gelukt! Het is dan ook fantastisch om te zien hoeveel klanten aan deze actie hebben bijgedragen, en hoeveel kinderen we samen een warme winter hebben bezorgd!”

Namens al deze kinderen en het hele team van Kinderhulp: dank je wel HEMA en HEMA klanten!

Leestip