Daaaaaar wordt aan de deur geklopt, hard geklopt, zacht geklopt. Ook dit jaar hielpen we met Actie Pepernoot heel veel kinderen. Bij tienduizenden kinderen werd tóch aangeklopt met een Sinterklaascadeautje. We zorgden er samen voor dat zij niet ‘buiten de pakjesboot vielen’. Dat zij zich betoverd én gezien voelden.

Actie Pepernoot bedankvideo organisch zonder logo 770 x 384 px 720 x 280 px

De afgelopen dagen beleefden tienduizenden kinderen tóch een magische pakjesavond. Dat zijn tienduizenden hele grote glimlachen, grootse verhalen voor op school en ontelbare uren speelplezier. Dit hadden we niet kunnen realiseren zonder alle andere donateurs, bedrijfssponsors én de onmisbare hulp van de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij. Wat zijn we iedereen die gesteund heeft – via een donatie, actie of door onze berichten te delen – ontzettend dankbaar!

Tóch een cadeautje voor Kendjy

Dankzij donaties konden we de 6-jarige Kendjy en tienduizenden andere kinderen helpen. Zo kreeg Kendjy tóch een mooi cadeautje in zijn schoen! Hoeveel dat voor hem betekent, vertelt zijn moeder Sabine in deze video. Sabine legt uit hoe stressvol de feestdagen zijn, wanneer je de eindjes aan elkaar moet knopen. En hoe het je raakt, wanneer je kind bij een leeg schoentje staat en vraagt: “ben ik niet lief genoeg geweest?”.

WEB Actie Pepernoot nieuwsbericht Kendjy

Noodklok

Op dinsdag 29 november luidden we nog de noodklok. Op dat moment hadden we al voor bijna 84.000 kinderen een aanvraag ontvangen voor Actie Pepernoot, maar zag het ernaar uit dat meer dan 7.000 kinderen teleurgesteld zouden worden op pakjesavond. Er waren zóveel aanvragen binnengekomen dat deze schoentjes leeg dreigden te blijven.

Aan die noodklok werd gehoor gegeven.. en hoe! Via verschillende nieuwsberichten, ambassadeurs, sponsoren en influencers werd heel Nederland opgeroepen om in actie te komen voor deze kinderen. Gezamenlijk lukte het ons in een kleine week tijd om tóch alle nodige donaties te verzamelen. We werkten de gehele wachtlijst weg. Allemaal ontvingen ze een cadeaucode. Dat we voor al deze kinderen tóch hulpsinterklaas konden spelen, vinden we fantastisch. Geweldig. Want zoals Kinderhulpdirecteur Jan Wezendonk zegt: “Geen kind mag overgeslagen worden door de Sint!”.

Namens alle geholpen kinderen en het hele team van Kinderhulp: dank je wel!