De VriendenLoterij en Nationale Postcode Loterij vormen samen de Goede Doelen Loterijen. Al sinds het jaar 2000 kunnen wij op hun steun rekenen. Op deze pagina lees je meer over de diepgewortelde samenwerking tussen de VriendenLoterij, de Postcode Loterij en Kinderhulp.

In het verleden hebben we al heel veel kinderen blij kunnen maken dankzij een bijdrage van de VriendenLoterij en de Postcode Loterij. Zo kunnen wij jaarlijks minimaal 50.000 kinderen helpen, met onder andere een Sinterklaascadeautje. Ook ontving Kinderhulp in 2018 een prachtig eenmalig bedrag waarmee we Actie Zomerpret konden opzetten. Mede dankzij die gouden opstart konden we die zomer maar liefst 5.000 Zomerpretpakketten uitdelen aan kinderen die opgroeien in armoede.

Kortom: duizenden kinderen die tóch een Sinterklaascadeautje krijgen. Duizenden kinderen die tóch een beetje extra pret beleven en na de vakantie ook iets leuks kunnen vertellen. Wij zijn de VriendenLoterij, de Postcode Loterij en al haar trouwe deelnemers enorm dankbaar voor hun steun!

Over de Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 3 miljoen deelnemers mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 146 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,6 miljard euro aan mens en natuur geschonken. Kinderhulp en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

De Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij (zie hieronder) vormen samen met de Postcode Loterijen in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen de Postcode Lottery Group. De Postcode Lottery Group is met jaarlijks € 854 miljoen euro aan donaties één van de grootste private geldgevers aan goede doelen ter wereld. Goede doelen loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO). 

Lees meer over de Postcode Loterij

Over de VriendenLoterij

De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Deelnemers spelen bij de VriendenLoterij mee voor wat hen raakt. Zij maken elke maand kans op meer dan 200.000 prijzen en dragen met een deel van hun lotprijs bij aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. Dat kan kunst zijn, onze geschiedenis en rijke cultuur, of verbondenheid met en zorg voor elkaar, bijvoorbeeld via clubs en verenigingen.

Dankzij de 1,3 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2021 een bedrag van bijna € 134 miljoen schenken. De deelnemers steunen met minimaal 40 procent van hun lotprijs 57 culturele, meerjarige partners en ruim 3.400 goede doelen en geoormerkte partners, clubs en verenigingen. Dankzij de deelnemers schonk de VriendenLoterij in totaal al ruim € 1,9 miljard aan goede doelen.

Lees meer over de VriendenLoterij

Speel mee voor Kinderhulp

Bij de VriendenLoterij heb je de mogelijkheid om zelf te kiezen voor welk goed doel je meespeelt. Je kunt dus ook voor Kinderhulp meespelen! Van jouw inleg gaat minimaal 40% direct naar Kinderhulp. Bovendien maak je kans op prachtige prijzen. Speel bewust 18+.

Speel mee voor Kinderhulp