Fantastisch nieuws bereikte het Kinderhulpkantoor: de VriendenLoterij verlengt de samenwerking met Kinderhulp per 1 januari 2021 voor een periode van vijf jaar!

Sinds 2000 hebben we al heel veel kinderen blij kunnen maken dankzij een vaste jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij. “Dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij hebben we door de jaren heen al veel kunnen betekenen voor kinderen die opgroeien in armoede. Zo kunnen wij er met deze financiële steun voor zorgen dat jaarlijks minimaal 50.000 kinderen een Sinterklaascadeautje krijgen, die dat normaal gesproken niet krijgen omdat er thuis geen geld voor is. Kun je nagaan om hoeveel glunderende koppies en uren speelplezier dat gaat!”, vertelt Irene Boersma van Kinderhulp.

“Ook ontving Kinderhulp twee jaar geleden een prachtig eenmalig bedrag waarmee we Actie Zomerpret konden opzetten. Mede dankzij die gouden opstart konden we dit jaar maar liefst 5.000 Zomerpretpakketten uitdelen aan kinderen die opgroeien in armoede. Dat zijn 5.000 kinderen die deze zomer een beetje extra pret beleefden en na de vakantie óók iets leuks kunnen vertellen aan hun vriendjes en vriendinnetjes. We zijn de VriendenLoterij én al haar trouwe deelnemers dan ook enorm dankbaar!”

Kinderarmoede op de kaart

De VriendenLoterij draagt niet alleen financieel bij, maar helpt ook om kinderarmoede op de kaart te zetten. Mede dankzij de VriendenLoterij kon je de afgelopen maanden niet om Kinderhulp en onze samenwerkingspartners (onder de noemer Samen voor alle kinderen) heen. Bijvoorbeeld tijdens de wekelijkse Vriendenloterij Bingo op SBS6. Daar is elke uitzending ruimte voor een mooi portret van mensen die te maken hebben (gehad) met kinderarmoede. Zo kunnen we samen het bewustzijn vergroten, het taboe en schaamte rondom kinderarmoede verminderen en meer kinderen bereiken die opgroeien in een gezin waar thuis weinig geld is. Heb jij het aangrijpende videoportret van Maaike en het interview met ervaringsdeskundige Eline al gezien?

Over de VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij vrijwilligers in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. De loterij werft fondsen voor goede doelen die werken aan gezondheid en welzijn en geeft bekendheid aan hun werk. 

Lees meer op www.vriendenloterij.nl en speel mee voor Kinderhulp.