Niets gevonden.

Je staat er niet alleen voor!

Het project van Home-Start ‘Je staat er niet alleen voor!’ loopt van oktober 2018 tot oktober 2019 en is ter ere van het 25-jarig jubileum van Home Start in het leven geroepen. Door heel Nederland worden op bijzondere locaties fantastische kinderfeesten georganiseerd.

Naast dat het voor kinderen en ouders (waarvan een groot deel in een financieel krappe situatie leeft) een onvergetelijke dag wordt, ontmoeten zij hier ook (potentiële) vrijwilligers, samenwerkingspartners, verwijzers en gemeenten op een ongedwongen manier.

Het project is gericht op het doorbreken van de taboe op eenzaamheid, sociaal isolement en overbelasting van gezinnen en ter bevordering van het zetten van de stap om ondersteuning te vragen.

Op ieder evenement wordt gewerkt aan de langste feestslinger (8 km lang!) van het land.

 

  

Over Home-Start

Home-Start biedt vrijwillige opvoedondersteuning bij gezinnen thuis. Met de inzet van Home-Start vrijwilligers wordt voorkomen dat kleine opvoedproblemen uitgroeien tot grote, ernstige en/of complexe problemen waardoor (meer) professionele hulpverlening nodig is.

Steeds meer gezinnen met opgroeiende kinderen staan onder druk. Om economisch en sociaal maatschappelijk mee te doen, wordt veel van ouders gevraagd. Als ouders bij de opvoeding in de knel komen, zouden die terug moeten kunnen vallen op familie, vrienden, buren of anderen in het sociale netwerk. Zo’n netwerk ontbreekt vaak bij gezinnen, waardoor er steeds vaker ingewikkelde problematiek ontstaat.