Ruim 1 op de 3 gezinnen die in armoede leeft kan geen winterjas kopen voor hun kinderen. Een feit waar we niet omheen kunnen. Tijdens televisiespektakel Scrooge Live vroeg de sterrencast aandacht voor kinderarmoede in Nederland. In aanloop naar de show vroegen wij hen om een reactie te geven op deze stelling over kinderarmoede. Hoe ze daarop reageerden, zie je in de video. Kijk je mee?

Het lijkt erop dat je onze marketing-cookies niet hebt geaccepteerd. Doe dit alsnog om deze video te kunnen bekijken.

Thomas van Luyn, Scrooge in de televisieshow Srooge Live, krabt bedenkelijk achter zijn oor: ‘Daar wordt toch wel wat aan gedaan? Denk ik meteen! Ik weet uit onderzoek toevallig, dat één van de meest traumatische dingen van armoede, kan kou zijn. Dus mensen die het koud hebben gehad, die vergeten dat nooit meer.’

Geef ze warmte!

Laten we juist in deze bijzondere tijd even stilstaan bij mensen die het niet breed hebben. Armoede kan immers iedereen overkomen. Als we samen de schouders eronder zetten, kunnen we een heleboel kinderen een warme start in het nieuwe jaar bezorgen. Doe ook mee en geef ze warmte!

Het lijkt erop dat je onze marketing-cookies niet hebt geaccepteerd. Doe dit alsnog om deze video te kunnen bekijken.

Ik doneer nu

Leestips

Het dagboek van Jayson

Tijdens Scrooge Live vertelde Jayson (20) over zijn geldzorgen. De stress, de dilemma’s en vooral: het allerbeste ervan maken. Vandaag deelt hij zijn dagboek. Hoe is het als je de eindjes aan elkaar moet knopen, en voor het eerst op jezelf wil gaan wonen?

Lees verder