Kinderhulp heeft donderdag 6 februari jl. een cheque van maar liefst €3.990,914,- van de VriendenLoterij in ontvangst mogen nemen. Dit gebeurde tijdens het Goed Geld Gala van de loterij in Naturalis in Leiden. Dit jaar was er speciale aandacht voor de aanpak van (kinder)armoede.

GoedGeldGala2020 nationaal fonds kinderhulp Roy Beusker 768481

Goed Geld Gala
Dit jaar was er tijdens het gala – en in de eenmalige schenkingen – speciale aandacht voor de aanpak van (kinder)armoede. Onze ervaringsdeskundige Eline Schievink raakte alle aanwezigen met haar verhaal over de impact van kinderarmoede.

Diepgewortelde samenwerking sinds 2000
Kinderhulp is één van de 46 vaste goede doelen die jaarlijks een schenking ontvangen van de VriendenLoterij. De loterij steunt Kinderhulp al sinds 2000, dankzij haar deelnemers. Tijdens het Goed Geld Gala op 6 februari ontvingen we een cheque van maar liefst €3.990,914-. Daarmee kunnen we ontzettend veel kinderen in armoede helpen! Bijvoorbeeld met tóch een Sinterklaascadeautje. Wij zijn de VriendenLoterij en al haar trouwe deelnemers enorm dankbaar voor hun steun!

Meer over onze samenwerking

Steuntje in de rug
Margriet Schreuders, hoofd afdeling goede doelen VriendenLoterij: “De VriendenLoterij helpt mensen om een volwaardig en mooi leven te leiden. We steunen goededoelenorganisaties die een extra steuntje in de rug geven aan mensen die dat nodig hebben zodat zij mee kunnen doen in de samenleving. Met de eenmalige toekenningen van dit jaar vragen we aandacht voor urgente en actuele maatschappelijke onderwerpen: armoede in Nederland, schuldenproblematiek en structurele hulp voor mensen met een beperking en kwetsbare mensen”.

Schuldenproblematiek en armoede
Gemiddeld duurt het vijf jaar voordat een huishouden met financiële problemen om hulp vraagt. Daardoor lopen schulden onnodig op. Het betreft vaak mensen met financiële stress en zorgen vanwege ziekte, werkloosheid of eenzaamheid. Hier wil de VriendenLoterij iets aan helpen doen. Daarom steunt zij dit jaar SchuldenLabNL, Jeugdeducatiefonds, Stichting Move, Stichting StreetPro en de John de Wolf Sportfoundation met een eenmalige schenking. Ook steunt ze vier organisaties die zorgen voor structurele inclusie van kwetsbare groepen: Emma at Work, Everyday Heroes, Stichting Met je hart, en Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan.

Foto: Roy Beusker Fotografie. Van links naar rechts: Marcel Hielkema (voorzitter raad van toezicht Kinderhulp), Eline Schievink (ervaringsdeskundige), Wolter Kroes (ambassadeur VriendenLoterij), Irene Boersma (communicatiemanager Kinderhulp) en Jan van Wezendonk (directeur Kinderhulp).