Op 15 maart 2024 komen in Rotterdam praktijk, beleid en wetenschap op het gebied van kinderarmoede samen. Om samen te praten over de uitdaging om het perspectief van kinderen en jongeren voorop te stellen bij de armoedeaanpak. Nicole Lucassen, de eerste hoogleraar Kinderarmoede in Nederland, houdt tijdens dit symposium haar oratie.

Onder begeleiding van Soler Berk gaan we in gesprek met professionals en ervaringsdeskundigen. Je kunt reageren, vragen stellen of een succesverhaal delen. Later op de dag vindt in de aula van de Erasmus Universiteit de oratie plaats van Nicole Lucassen, bijzonder hoogleraar Kinderarmoede.

Uitnodiging

Houd jij je professioneel bezig met armoede(beleid) en wil je hierbij zijn? Namens Nationaal Fonds Kinderhulp, gemeente Rotterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam en de Hogeschool Rotterdam nodigen we je graag uit voor het symposium. Samen met professionals, beleidsmakers en bestuurders gaan we praten over hoe we armoedestress kunnen voorkomen en hoe we kinderen en jongeren beter kunnen helpen. We zullen ons richten op vragen als:

  • Hoe kunnen we voorkomen dat armoedestress invloed heeft op het gezond opgroeien van een kind?
  • En hoe moet een optimale aanpak eruit zien als we de behoeften van kinderen en jongeren centraal willen stellen?

Wil jij dit bijzondere symposium niet missen? Klik op de knop om je aan te melden en bekijk hieronder het programma.

Meld je hier aan!

Programma Symposium

Uitnodiging Symposium JPEG

Rotterdams Onderzoeksprogramma

In februari 2022 begon het vierjarige Rotterdamse Onderzoeksprogramma Kinderarmoede onder leiding van prof. dr. Nicole Lucassen (Erasmus Universiteit Rotterdam) en dr. Mariëtte Lusse (Hogeschool Rotterdam). Dit onderzoek richt zich op het verbeteren van de situatie voor kinderen en jongeren die in armoede opgroeien. Opgroeien in armoede is niet goed voor de ontwikkeling van kinderen. Het is een bedreiging voor de sociale, emotionele en fysieke ontwikkeling van kinderen en beïnvloedt hun gedrag. Het verminderen of voorkomen van deze negatieve effecten van armoede is daarom van groot belang, maar tegelijkertijd een grote uitdaging.

Wil je meer informatie over dit onderzoek en de onderzoekers? Lees meer…

Leestip