Daaaaaar wordt aan de deur geklopt, hard geklopt, zacht geklopt. Ook dit jaar hielpen we met Actie Pepernoot heel veel kinderen. Bij maar liefst 88.160 kinderen werd tóch aangeklopt met een Sinterklaascadeautje. We zorgden er samen voor dat zij niet ‘buiten de pakjesboot vielen’. Dat zij zich betoverd én gezien voelden.

image

Vanavond, op 5 december, wordt massaal pakjesavond gevierd. En ook afgelopen weekend waren er al volop Sinterklaasvieringen in heel het land. Met hulp van Actie Pepernoot beleefden maar liefst 88.160* kinderen tóch een magische pakjesavond. Dat zijn 88.160 hele grote glimlachen, grootse verhalen voor op school en ontelbare uren speelplezier.

Dit hadden we niet kunnen realiseren zonder alle andere donateurs, partners, sponsoren én de onmisbare hulp van de deelnemers van de Postcode Loterij. Wat zijn we iedereen die gesteund heeft – via een donatie, actie of door onze berichten te delen – ontzettend dankbaar!

Tóch een cadeautje voor Elisa en Alex

WEB Actie Pepernoot nieuwsbericht Elisa en Alex 1

Dankzij donaties kregen de 8-jarige Elisa, 11-jarige Alex en tienduizenden andere kinderen tóch een mooi cadeautje in hun schoen! Hoeveel dat voor hen betekent, vertelt hun moeder Monique in deze video. Monique legt uit hoe stressvol de feestdagen zijn, wanneer je de winkels vermijdt en er geen geld is voor Sinterklaascadeautjes. “Dankzij Actie Pepernoot kon ik eindelijk eens iets kopen wat op hun verlanglijstje stond! Ik krijg er nog een brok van in m’n keel…”

Noodklok

Ruim een week geleden – op maandag 27 november – luidden we de noodklok. Op dat moment hadden we al ruim 79.000 kinderen kunnen helpen. Maar waren zóveel aanvragen binnengekomen, dat een verdrietig recordaantal van 19.095 schoentjes leeg dreigde te blijven.

Aan die noodklok werd gehoor gegeven.. en hoe! Via verschillende kranten en radiozenders werd heel Nederland opgeroepen om in actie te komen voor deze kinderen. De hartverwarmende reacties en donaties stroomden binnen.

Ieder uitgebleven cadeautje is er één teveel!

Met alle ingezamelde donaties konden we alsnog 8.744 kinderen van deze enorme wachtlijst helpen met een Sinterklaascadeautje. Dat is natuurlijk een fantastische prestatie. Tegelijkertijd doet het ons groot verdriet dat we ook ruim 10.000 kinderen moesten teleurstellen dit jaar. Bij hen bleef een cadeautje met pakjesavond uit. Dit gaat ons behoorlijk aan het hart. Want geen kind mag overgeslagen worden door de Sint!

*Dit is het totale aantal verstrekte cadeaucodes voor Actie Pepernoot 2023

Namens alle geholpen kinderen en het hele team van Kinderhulp: dank je wel!

Heb jij de actie gemist, en wil je ons alsnog steunen?