In de koude decembermaand vroegen we met onze campagne ‘Geef ze warmte’ en de televisieshow Scrooge Live aandacht en hulp voor alle kinderen en jongeren in Nederland die in armoede opgroeien. Kinderhulp is overdonderd door de hartverwarmende reacties én donaties. Dankzij hen krijgen maar liefst 4.850 kinderen dit jaar een warme start. Wat zijn we jullie dankbaar!

Kinderhulp kwam in actie voor duizenden kinderen die deze winter zonder warme jas of stevige schoenen naar school moeten. Want door de stijgende kosten voor energie en levensonderhoud stijgt ook de armoedestress en is kinderarmoede deze winter een nóg groter probleem. Daarom riepen we heel Nederland op: Geef ze warmte! We werden overdonderd door de hartverwarmende reacties zoals: “Lesje dankbaarheid tijdens #ScroogeLive. Ieder kind verdient een glimlach. Daarom zijn wij al jaren donateur!”. En met deze donateur gaven er nog ruim 10.000 donateurs, partners en sponsoren warmte aan kinderen in armoede. Zodat ook zij dit jaar beginnen met een warme start!

Scrooge Live

Hoogtepunt van de campagne was televisiespektakel Scrooge Live, waar de impact van kinderarmoede in de schijnwerpers werd gezet. De gierige Scrooge wilde niks horen van de kinderhulpcollectanten Debbie & Paul, tot de geesten van het verleden, heden en de toekomst hem een ander inzicht gaven. Live vanuit Waalwijk riepen we – samen met de sterrencast – heel Nederland op om warmte te geven aan kinderen in armoede. Lees onze terugblik op Scrooge Live…

Onderstaande video is een groot dank je wel aan iedereen die onze actie ‘Geef ze warmte’ heeft gesteund.

Het lijkt erop dat je onze marketing-cookies niet hebt geaccepteerd. Doe dit alsnog om deze video te kunnen bekijken.

Namens alle kinderen die wij kunnen helpen en het hele team van kinderhulp: dankjewel!

Écht een verschil

Dankzij onze donateurs, sponsoren en partners hielpen we in 2023 héél veel kinderen en jongeren die in armoede opgroeien. We hielpen ze met iets dat vaak zo vanzelfsprekend lijkt maar voor hen écht een verschil maakt. Een fiets bijvoorbeeld, of een Zomerpretpakket, schoolspullen, zwemlessen, leesboek of Sinterklaascadeautje. En tóch die warme winterkleding. Uiteraard zetten wij alles op alles om ook in dit nieuwe jaar samen met jou – zoveel mogelijk kinderen in armoede te helpen!

*Het aantal geholpen kinderen kan nog stijgen! Verschillende warme acties van partners en sponsoren worden op dit moment afgerond, waardoor er elke dag nog donaties binnenkomen. Nóg meer warmte! Heb jij de actie gemist, maar wil jij ook warmte geven in deze koude winter? Doneren kan nog! Klik hier om warmte te geven.