Door de hele maand april te wandelen hebben meer dan 2.700 deelnemers aan Stapril zich ingezet voor de 300.000 kinderen en jongeren in Nederland die in armoede opgroeien.

De deelnemers aan Stapril hebben de hele maand april dagelijks meer dan 10.000 stappen gezet en zo een stap gemaakt richting een gezondere levensstijl. In totaal hebben ze samen ruim 810 miljoen stappen gezet. Dat is hemelsbreed 18 keer de afstand naar Sydney, of 51 keer naar New York! De deelnemers hebben echter niet alleen een lichamelijke prestatie geleverd, maar ook één met hun hart. 

Stappen voor het goede doel

Met deze eerste editie van Stapril werd gedurende de maand april aandacht – en sponsorgeld – gevraagd voor Kinderhulp en voor alle kinderen en jongeren in Nederland die in armoede opgroeien. De donatieteller van Stapril staat op dit moment op maar liefst € 182.148,-. Fantastisch!

Met de donatie die Kinderhulp mag ontvangen, kunnen wij ontzettend veel kinderen en jongeren in armoede helpen. Met tóch die laptop om thuis schoolwerk te maken, die rugtas vol schoolspullen of die (t)huiswerkbegeleiding om over te kunnen naar het volgende schooljaar. Dingen die heel gewoon lijken, maar écht het verschil maken voor kinderen in armoede.

Kinderen zoals Jaimy, die wij recent konden helpen met een laptop voor huiswerk. Ze is pas 11 jaar, maar weet al jaren wat ze later worden wil: hondengeleider bij de politie. Om dat te bereiken doet ze hard haar best in groep 8 van de basisschool. Dit doet ze ontzettend goed, maar doordat er thuis weinig geld is, kan zij niet altijd meedoen. Lees Jaimy’s verhaal…

Applaus voor alle stappers

Elke dag 10.000 stappen zetten én zo’n sponsorbedrag ophalen, dat is waanzinnig. Kinderhulp is álle stappers, donateurs en de initiatiefnemers Workplace Giving en I Care Producties enorm dankbaar voor ieders geweldige inzet!

Meer lezen over Stapril?

Stapril