De maand april wordt vanaf nu jaarlijks een échte wandelmaand. Deelnemers aan de nieuwe actie ‘Stapril’ zetten hun beste beentje voor – 10.000 stappen per dag! – en komen samen in beweging. Niet alleen voor hun eigen gezondheid, maar ook voor kinderen in Nederland die opgroeien in armoede. Tijdens Stapril zamelen deelnemers geld in voor Kinderhulp, zodat wij kinderen en jongeren in armoede kunnen voorzien van goede schoolspullen, een degelijke opleiding en een betere toekomst.

De hele maand april elke dag 10.000 stappen zetten; dat is Stapril in het kort. Goed voor ieders gezondheid en vooral ook erg leuk om te doen. Nu Nederland nog steeds massaal thuisblijft en de donkere maanden achter de rug zijn, is het tijd om weer te bewegen. Wandelen is volledig coronaproof en kan gewoon vanuit ieders huis.

Update 1 april: vandaag is Stapril van start gegaan! Lees meer…

Leonie en Carlos activeren Nederland

Leonie ter Braak en Carlos Lens omarmen deze actie en roepen iedereen op om mee te doen. ‘Bewegen is zo ontzettend belangrijk en het schiet er de laatste maanden te vaak bij in. Door actie te voeren met dit mooie initiatief krijgen we Nederland hopelijk wat gezonder, erg belangrijk lijkt mij!’ zegt Leonie ter Braak. ‘Nu veel vormen van sport helaas nog niet zijn toegestaan, is het toch belangrijk om in beweging te blijven. Stapril is een mooie invulling voor dit probleem, ik hoop dat er veel mensen mee gaan wandelen’, aldus Carlos Lens. 

Schoolspullen voor kinderen in armoede

Workplace Giving en I Care Producties zijn de initiatiefnemers van Stapril. Voor hen – en vele anderen – werd tijdens deze coronacrisis wederom pijnlijk zichtbaar dat kinderarmoede in Nederland een groot probleem is. Ze kozen daarom voor Kinderhulp als goed doel. Van het geld dat tijdens Stapril wordt opgehaald, voorzien wij kinderen in armoede van goede schoolspullen, een degelijke opleiding en een betere toekomst. Tóch die laptop om thuis schoolwerk te maken, die rugtas vol broodnodige schoolspullen of die (t)huiswerkbegeleiding om over te kunnen naar het volgende schooljaar. Want álle kinderen verdienen een jeugd zonder zorgen en het gevoel erbij te horen.

Ook meestappen?

Stap jij ook mee, samen met je vrienden, familie of collega’s? Voor jezelf én voor Kinderhulp? De website www.stapril.nl is vanaf vandaag geopend voor inschrijving. Via deze website kunnen deelnemers ook vrienden, familie en bekenden vragen de actie voor Kinderhulp te steunen.

Aanmelden kan eenvoudig als individu of team. Particuliere deelnemers betalen € 15,- en bedrijven €25,- per deelnemer. Alle deelnemers krijgen een stappenteller thuisgestuurd.

www.stapril.nl