Vandaag is Stapril van start gegaan! Ruim 2.500 deelnemers gaan de hele maand april elke dag 10.000 stappen zetten. Niet alleen voor hun eigen gezondheid, maar ook voor alle kinderen en jongeren in Nederland die opgroeien in armoede. Kinderen zoals de 11-jarige Jaimy.

Ruim 2.500 deelnemers. Maal 10.000 stappen. Maal 30 dagen in april. Dat betekent dat alle deelnemers van Stapril met elkaar meer dan 750 miljoen stappen gaan zetten voor het goede doel! Geweldig toch? Tijdens Stapril laten deelnemers zich sponsoren door hun omgeving. Zo zamelen zij geld in voor Kinderhulp, zodat wij kinderen en jongeren in armoede kunnen voorzien van goede schoolspullen, een degelijke opleiding en een betere toekomst.

Een laptop voor Jaimy

De deelnemers lopen voor kinderen zoals Jaimy. Zij is pas 11 jaar, maar weet al jaren wat ze later worden wil: hondengeleider bij de politie. Om dat te bereiken doet ze hard haar best in groep 8 van de basisschool. Dit doet ze ontzettend goed, maar doordat er thuis weinig geld is, kan zij niet altijd meedoen. Een laptop voor huiswerk is er bijvoorbeeld niet.

Sinds de scheiding van Jaimy’s ouders heeft haar moeder het financieel niet breed, als alleenstaande moeder van twee jonge kinderen. Tel daar chronische ziekte bovenop en de financiële problemen stapelen zich op. Zo hoog, dat de gemeente ternauwernood voorkomt dat Jaimy met haar moeder en broer uit hun woning worden gezet. Inmiddels is de rust gelukkig teruggekeerd in het gezin. Het lukt Jaimy’s moeder elke maand net om rond te komen van de bijstand. Maar “extra” zaken zoals sport of een laptop zijn lastig. Kinderhulp – en ook andere fondsen zoals het Jeugdfonds Sport & Cultuur – springen bij. Met iets groots, of iets kleins, iets dat Jaimy en haar broer de kracht geeft om mee te doen. Tóch op voetbal. En tóch die onmisbare laptop.

Jaimy’s eerste boekbespreking

Al sinds groep 7 worden Jaimy en haar klasgenootjes gestimuleerd om te leren werken op de computer. Leren om informatie op te zoeken op internet en een eigen PowerPointpresentatie te maken. Alle leerlingen gaan in groep 7 aan de slag met hun allereerste PowerPointpresentatie over hun favoriete boek. Behalve Jaimy. De enige computer bij haar thuis is oud, traag en heeft geen software zoals Word en PowerPoint. Haar boekbespreking wordt overgeslagen.

Dankzij Kinderhulp (en dankzij een laptopdonatie van NN Investment Partners aan Kinderhulp) kreeg Jaimy in januari dit jaar haar eigen laptop. Zo kon ze tijdens de tweede lockdown thuis haar schoolwerk maken en contact houden met haar juf en klasgenootjes. Bovendien leerde ze de afgelopen maand om een PowerPointpresentatie te maken. Volgende week gaat Jaimy voor de klas staan. Tijd voor haar allereerste boekbespreking. Met een prachtige PowerPointpresentatie gaat ze haar klasgenootjes alles vertellen over haar lievelingsboek uit de boekenreeks “Animorphs”.

Stapril Jaylin Jaimy anoniem
Jaimy (11) met haar eigen laptop