Kom helemaal in de kerstsferen en begin de feestdagen met Scrooge Live! Op maandag 25 december rond 10:30 op NPO1 start de herhaling van de vierde editie van de show boordevol warmte, live (kerst)muziek, humor en rake verhalen. Met dit televisiespektakel vragen Omroep MAX en Kinderhulp aandacht voor kinderarmoede in Nederland.

Scrooge Live: 25 december rond 10:30 op NPO1

Een sterrencast brengt het iconische kerstverhaal A Christmas Carol van Charles Dickens opnieuw tot leven. De cast bestaat uit: Thomas van LuynHenk PoortKim-Lian van der MeijMartine van OsAnnick BoerJacqueline BlomPaul en Debbie uit B&B Vol Liefde, Frank EvenblijSydney Tros en Wendy RuijfrokCarrie ten Napel keert terug als verslaggever.

Het eeuwenoude verhaal over de verbitterde vrek Scrooge krijgt opnieuw een podium met de regie in handen van David Grifhorst. De muzikale leiding van Scrooge Live ligt bij Eric van Tijn en Carolina Dijkhuizen is als soliste stralend middelpunt van het unieke koor van Carol Singers.

Herhaling Scrooge Live: maandag 25 december rond 10:30 uur bij Omroep MAX op NPO 1. Een warme start van je kerstdagen!

Geef ze warmte!

Tijdens de televisieshow staat onze actie ‘Geef ze warmte‘ centraal. Samen met verslaggeefster Carrie ten Napel, producent Mediawater en Omroep MAX vragen we aandacht voor kinderarmoede in Nederland. Samen met jou – en alle andere kijkers – hopen we zoveel mogelijk kinderen in armoede een warme start te geven in het nieuwe jaar. Tóch een warme winterjas, passende schoenen en fatsoenlijke eigen (dek)bed. Dat is zó belangrijk voor het gevoel van warmte, veiligheid en zelfvertrouwen van kinderen.

Het verhaal

Het verhaal van Scrooge Live is gebaseerd op het welbekende Engelse kerstverhaal dat draait om de ernorm gierige Ebenezer Scrooge. Het is een verhaal over tegenstellingen tussen arm en rijk, over vriendschap, liefde en familie. Een muzikale speelfilm met een eigentijdse twist vol nieuwe arrangementen van passende kerstnummers en internationale hits, opgevoerd in de binnenstad van Waalwijk.

In dit artikel geven we een terugblik op Scrooge Live. Het was zó leuk dat wij in ieder geval de herhaling kijken op eerste kerstdag! Jij ook? Geen tijd op de 25e? Geen probleem! Je kan de hele show ook terugkijken via NPO start.

Leestips

Het dagboek van Jayson

Tijdens Scrooge Live vertelde Jayson (20) over zijn geldzorgen. De stress, de dilemma’s en vooral: het allerbeste ervan maken. Vandaag deelt hij zijn dagboek. Hoe is het als je de eindjes aan elkaar moet knopen, en voor het eerst op jezelf wil gaan wonen?

Lees verder