Geniet vrijdagavond 15 december met een warme chocolademelk op de bank van hét kerstverhaal van het jaar; Scrooge Live! Rond 20:30 op NPO 1 start de vierde editie van de show boordevol warmte, live (kerst)muziek, humor en rake verhalen. Met dit televisiespektakel vragen Omroep MAX en Kinderhulp aandacht voor kinderarmoede in Nederland.

Scrooge Live: 15 december rond 20:30 op NPO 1

Een sterrencast brengt het iconische kerstverhaal A Christmas Carol van Charles Dickens opnieuw tot leven. De cast bestaat uit: Thomas van Luyn, Henk Poort, Kim-Lian van der Meij, Martine van Os, Annick Boer, Jacqueline Blom, Paul en Debbie uit B&B Vol Liefde, Frank Evenblij, Sydney Tros en Wendy Ruijfrok. Carrie ten Napel keert terug als verslaggever.

Het eeuwenoude verhaal over de verbitterde vrek Scrooge krijgt opnieuw een podium met de regie in handen van David Grifhorst. De muzikale leiding van Scrooge Live ligt bij Eric van Tijn en Carolina Dijkhuizen is als soliste stralend middelpunt van het unieke koor van Carol Singers.

Het lijkt erop dat je onze marketing-cookies niet hebt geaccepteerd. Doe dit alsnog om deze video te kunnen bekijken.

Geef ze warmte!

Tijdens de televisieshow staat onze actie ‘Geef ze warmte’ centraal. Samen met verslaggeefster Carrie ten Napel, producent Mediawater en Omroep MAX vragen we aandacht voor kinderarmoede in Nederland. Samen met jou – en alle andere kijkers – hopen we zoveel mogelijk kinderen in armoede een warme start te geven in het nieuwe jaar. Tóch een warme winterjas, passende schoenen en fatsoenlijke eigen (dek)bed. Dat is zó belangrijk voor het gevoel van warmte, veiligheid en zelfvertrouwen van kinderen.

Het verhaal

Het verhaal van Scrooge Live is gebaseerd op het welbekende Engelse kerstverhaal dat draait om de ernorm gierige Ebenezer Scrooge. Een bankier die enkel om geld geeft. De overleden compagnon van Scrooge probeert hem vanuit de geesteswereld tot inkeer te brengen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Het is een verhaal over tegenstellingen tussen arm en rijk, over vriendschap, liefde en familie. Het wordt opnieuw een muzikale speelfilm met een eigentijdse twist vol nieuwe arrangementen van passende kerstnummers en internationale hits, opgevoerd in de binnenstad van Waalwijk.

Kijk je (weer) met ons mee? Veel kijkplezier!

Leestip

Het dagboek van Jayson

Tijdens Scrooge Live vertelde Jayson (20) over zijn geldzorgen. De stress, de dilemma’s en vooral: het allerbeste ervan maken. Vandaag deelt hij zijn dagboek. Hoe is het als je de eindjes aan elkaar moet knopen, en voor het eerst op jezelf wil gaan wonen?

Lees verder