Door het hele land komen volwassenen én kinderen in actie om geld in te zamelen voor ‘Geef ze warmte’. Grote acties, kleine acties… allemaal even prachtig! We lichten er een aantal uit.

Tradekar International BV vierde de opening van hun nieuwe pand in Culemborg. Tradekar heeft een grote maatschappelijke betrokkenheid en ondersteunt graag maatschappelijke organisaties en goede doelen. Daarom kwam het bedrijf in actie voor Kinderhulp! Voor de feestelijke opening werd aan de gasten een donatie voor Kinderhulp gevraagd. Hiermee werd maar liefst 12.500 euro opgehaald!

1 1
Kinderhulper Pascale neemt de cheque van Tradekar International BV in ontvangst.

Thirza deed als figurant mee aan Scrooge Live en organiseerde tijdens het televisiespektakel een ware “Scroogathon”. Zij daagde iedereen uit om Scrooge Live te kijken en deed de oproep om een bedrag te doneren aan Kinderhulp, elke keer dat zij voorbijkwam op tv. 

Thirza vertelt: “Ik vind dat in je ontwikkeling als kind, geld geen rol mag spelen. Iedereen moet kunnen worden wie of wat ze willen. Mijn hart brak bij de verhalen over kinderen in armoede tijdens de uitzending van Scrooge. Toen besefte ik pas hoe goed ik het heb en dat ik daarom die kinderen wilde gaan helpen.”

2 1
Thirza met André van Duin.

De feestdagen zijn voor veel mensen een tijd van warmte, gezelligheid, lekker eten en cadeautjes onder de boom. “Maar door alle gestegen kosten zijn er steeds meer gezinnen die al moeite hebben om het gezin van eten en warmte te voorzien.” Viel Ammi-Zorg op. Daarom kwamen zij in actie, en besloten zij om dit jaar geen grote kerstpakketten aan alle klanten uit te delen. In plaats daarvan wilden zij Kinderhulp steunen uit naam van al hun klanten. Zij verzamelden een prachtig bedrag van 5000 euro! 

3
Ammi-Zorg met de cheque van 5000 euro.

Ook Abigail, Demy, Linda, Esmé en Xenia zijn samen in actie gekomen voor ‘Geef ze warmte’. Momenteel volgen zij de opleiding ‘Medewerker evenementen organisatie’ op het ROC Nijmegen. Voor hun opleiding hebben zij de opdracht gekregen geld in te zamelen voor een goed doel. Zij kozen voor Kinderhulp. Samen organiseerden zij een “Selfie Loop” met uitgestippelde route en verkochten zij cupcakes en kerstpakketten op de Nijmeegse Wintermarkt.

4
Kerstpakketten en cupcakes verkopen op de wintermarkt in Nijmegen.

Dinand en Lucy Woesthoff, eigenaren van Dromenjager BV en Woezel & Pip’s Helpende Pootjes, hebben ervoor gekozen om zich in 2023 en 2024 te committeren aan het Kinderhulp. Zij hebben de samenwerking afgetrapt met een gift van 30.000 euro! En staan klaar om de komende twee jaar de harten van de kinderen, die het zo nodig hebben, te verwarmen!

We doen het écht samen

Hoe je in actie komt en hoeveel je ophaalt, het maakt niet uit. Bij Kinderhulp zijn we álle actievoerders en álle donateurs ontzettend dankbaar. Samen maken we het verschil voor kinderen die opgroeien in armoede. Met toch die warme winterkleding.

Geef ze warmte!

Leestip

Het dagboek van Jayson

Tijdens Scrooge Live vertelde Jayson (20) over zijn geldzorgen. De stress, de dilemma’s en vooral: het allerbeste ervan maken. Vandaag deelt hij zijn dagboek. Hoe is het als je de eindjes aan elkaar moet knopen, en voor het eerst op jezelf wil gaan wonen?

Lees verder