Door het hele land komen volwassenen én kinderen in actie om geld in te zamelen voor ‘Geef ze warmte’. Grote acties, kleine acties… allemaal even prachtig! We lichten er een aantal uit.

Powerupyourlife.nl en Renee en Joris Geerards zijn samen een groots avontuur aangegaan! Terwijl de Noorderlichten over hen heen schenen reden zij de Noordkaap Challenge om geld op te halen voor Nationaal Fonds Kinderhulp. Zij trotseerden de kou om kinderen in armoede een warme start te geven in het nieuwe jaar. Met een geweldig streefbedrag van tweeduizend euro laten zij weten nu al meer dan de helft aan donaties te hebben opgehaald!

1
De auto die de kou in de Noordkaap heeft getrotseerd.

De Noordkaap Challenge is de ‘ultieme’ roadtrip naar de noordelijkste spot van Europa. Van 6 tot 18 december vond de Challenge plaats, bekijk hier hoe Renee wordt meegetrokken door de kou op ski’s vastberaden om ons doel te steunen.

Dynamis Vastgoed en PanattoniNL besloten dit jaar tijdens hun PROVODA fundraising cocktailparty geld op te halen voor Kinderhulp. En het was een enorm groot succes! Dankzij de gulle donaties tijdens de party werd er maar liefst 10.000 euro voor Kinderhulp opgehaald. Het bedrag wordt gebruikt om jongeren tussen 18 en 21 jaar, die in armoede leven, te ondersteunen bij het zetten van stappen naar een onafhankelijk en zelfstandig bestaan. “Laten we blijven streven naar een inclusieve toekomst met gelijke kansen voor iedereen!”, riepen ze.

2
Jeroen Kroondijk van Dynamis en Jeroen Gerritsen van Panttoni overhandigen de cheque van € 10.000 aan Caroline Smakman.

Atelier MIJN heeft speciaal voor Kinderhulp een kerstengeltje ontworpen, gemaakt van leer. Uniek en handgemaakt, voor in de kerstboom! Ze komen in actie om bij te dragen een aan onbezorgde jeugd voor kinderen die door Kinderhulp worden geholpen. Het engeltje zien ze dan ook als ‘beschermengeltje’ dat je kunt geven tijdens deze warme feestdagen. Door hun creativiteit en gezelligheid in het atelier hebben ze een prachtig bedrag van 2.500 euro opgehaald!

3
De dames van Atelier MIJN en rechts onze Kinderhulper Chantal van Gool.

In de twee dagen na Scrooge Live, de dag waarop bovenstaande foto werd genomen, zijn er nog veel engeltjes verkocht! Zo konden zij de 2250 euro op de cheque nog afronden naar 2500 euro, en dus nóg meer warmte voor de kinderen die opgroeien in armoede. “Dat onze engeltjes jullie het volgende jaar alle geluk en gezondheid zullen schenken.”

We doen het écht samen

Hoe je in actie komt en hoeveel je ophaalt, het maakt niet uit. Bij Kinderhulp zijn we álle actievoerders en álle donateurs ontzettend dankbaar. Samen maken we het verschil voor kinderen die opgroeien in armoede. Met toch die warme winterkleding. Wil jij nou ook iets doen om kinderen die opgroeien in armoede te steunen? Bekijk ons actieplatform: Geef ze warmte 2023, en kijk wat jij kunt doen om warmte te geven!

Geef ze warmte!

Leestip

Het dagboek van Jayson

Tijdens Scrooge Live vertelde Jayson (20) over zijn geldzorgen. De stress, de dilemma’s en vooral: het allerbeste ervan maken. Vandaag deelt hij zijn dagboek. Hoe is het als je de eindjes aan elkaar moet knopen, en voor het eerst op jezelf wil gaan wonen?

Lees verder