De stijgende prijzen in ons land zorgen voor stress en geldzorgen. Dit heeft een enorme impact op honderdduizenden kinderen en jongeren. Daarom helpt Kinderhulp kinderen van 0 tot 21 jaar met iets groots of iets kleins. Een ingerichte kamer, laptop, schoolspullen, speelgoed, zwemlessen, nieuwe bril; wat er maar nodig is. In deze rubriek geven wij een inkijkje in de verhalen van de kinderen die we helpen. Vandaag het verhaal van Lauren.

Lauren is 17 jaar en woont samen met haar moeder, zusje en 2 broertjes. Nou ja, halfzusje en halfbroertjes eigenlijk. Haar moeder en stiefvader zijn al een tijdje uit elkaar, en contact met haar eigen vader is er eigenlijk nooit geweest. Laurens moeder staat er alleen voor en Lauren probeert haar moeder te helpen zoveel als ze kan.

Ze merkt natuurlijk best aan haar moeder dat het zwaar is om alle eindjes aan elkaar te knopen. Met slechts één salaris, de schulden die er zijn en allerlei kosten voor het gezin. Lauren is oud genoeg om het mee te krijgen en te begrijpen. De financiële situatie geeft veel stress. “Dat voel je wel”, zegt Lauren. “Gelukkig snappen de kleintjes het nog niet echt.”, voegt ze eraan toe.

Er is hulp om de financiën in goede banen te leiden. Bovendien kunnen ze terecht bij de voedselbank. Maar Lauren heeft daarnaast een klein beetje hulp nodig voor zichzelf. Hulp om haar droom na te jagen. Laurens droom is om chef–kok te worden! Maar dromen najagen kost geld…

"Dromen najagen kost geld…" – Lauren (17)

Lauren weet al heel lang wat ze worden wil. Ze houdt van koken, van eten, van smaken. Ze verslindt elk kookprogramma dat er is en probeert ook met het eten uit de voedselpakketten van de voedselbank creatief om te gaan. Zo probeert ze haar moeder een beetje te ontzorgen.

Om haar droom na te jagen, wil ze een koksopleiding volgen. Lauren heeft via een fonds hulp gekregen om de opleidingskosten te betalen. “Heel fijn! Maar ik heb ook speciale kleding nodig. Zoals een koksbroek, polo’s, verschillende schorten, een koksjasje en speciale veiligheidsschoen voor in de keuken.” Al met al aardig wat extra kosten, die haar moeder niet kan betalen, en waar geen regeling of “potje” voor te vinden is…

Via de bewindvoerder van Laurens moeder, zorgde Kinderhulp voor alle benodigde kleding voor Laurens koksopleiding. Zo kon Lauren in vol ornaat en vol enthousiasme starten in haar eerste jaar!

Om de privacy te bewaken van de kinderen die we helpen, anonimiseren we de verhalen die we delen.

Leestip

Het verhaal van… Thomas

De stijgende prijzen in ons land zorgen voor stress en geldzorgen. Dit heeft een enorme impact op honderdduizenden kinderen en jongeren. In deze rubriek geven wij een inkijkje in de verhalen van de kinderen die we helpen. Vandaag het verhaal van Thomas.

Lees verder

Het verhaal van… Lauren

De stijgende prijzen in ons land zorgen voor stress en geldzorgen. Dit heeft een enorme impact op honderdduizenden kinderen en jongeren. In deze rubriek geven wij een inkijkje in de verhalen van de kinderen die we helpen. Vandaag het verhaal van Lauren.

Lees verder

Het verhaal van… Benthe

Volgens het Centraal Planbureau leven in 2024 bijna één miljoen mensen onder de armoedegrens. Dit heeft een enorme impact op honderdduizenden kinderen en jongeren. In deze rubriek geven wij een inkijkje in de verhalen van de kinderen die we helpen. Vandaag het verhaal van Benthe.

Lees verder