1 op de 12 kinderen tot 21 jaar groeit in Nederland op in armoede, dat zijn gemiddeld 2 kinderen per klas. Ze maken er het beste van, maar merken altijd en overal dat er thuis niet genoeg geld is. Ook op school.

Doneer direct

De scholen beginnen weer! Voor veel kinderen en jongeren hét moment om weer met een goedgevulde rugzak vol schoolspullen en zomerse herinneringen terug te keren in de klas. Tijd om toekomstdromen te vormen en na te jagen. Maar voor alle scholieren die in armoede opgroeien is dat niet vanzelfsprekend…

Geld voor een laptop ontbreekt, net als een bureau voor huiswerk of een eigen fiets om mee naar school te fietsen. Die gymschoenen pasten vorig jaar al niet meer goed… en hoe leggen ze hun klasgenoten uit dat ze niet mee kunnen op die excursie? Voor hen komen Kinderhulp en Dromenjager – de organisatie achter o.a. het Nederlandse kindermerk Woezel & Pip – samen in actie. Help je mee? Samen maken we dromen waar!

Kans op een toekomst

“Deze laptop van Kinderhulp… voor velen is het maar een opleiding, maar voor mij is het veel meer dan dat. Er is mij weer een kans op een toekomst gegeven!” – 17-jarige Isa

Kopie van Webafbeelding geefvoorbeelden brandbrief 720 x 230 px

Help je mee?

Over Kinderhulp

Kinderhulp is er voor alle scholieren die hulp nodig hebben, maar ook voor alle andere kinderen en jongeren in Nederland tussen de 0 en 21 jaar die opgroeien in armoede. Wanneer andere instanties niet kunnen helpen, is Kinderhulp er. Onvoorwaardelijk. Lees meer over wat wij doen, over onze hulp in 2022 en hoe jij kunt helpen.

Over Dromenjager

In 2023 en 2024 zet Dromenjager – de organisatie achter o.a. het Nederlandse kindermerk Woezel & Pip – zich in voor Kinderhulp. Tijdens de campagne “Onbezorgd naar school” slaan we de handen ineen om dromen waar te maken. “Zo kunnen we nóg meer kinderen helpen die onze aandacht, hulp en steun hard nodig hebben”, vertellen initiatiefnemers Dinand en Lucy Woesthoff.