Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Voor kinderen en jongeren die in armoede opgroeien brengt dat vaak extra zorgen en armoedestress met zich mee. Thuis is er namelijk geen geld voor een rekenmachine voor wiskunde, passende gymschoenen of een fiets om mee naar school te gaan. Voor hen komen we daarom weer in actie. Want ieder kind moet onbezorgd naar school kunnen gaan.

Lege rugzakken, geen geld voor een laptop en te kleine gymschoenen zijn slechts enkele van de problemen waar tieners en jongeren die opgroeien in armoede mee kampen. Ze maken er het beste van, maar zonder goede schoolspullen kunnen zij niet goed meedoen. Daardoor hebben ze het gevoel buiten de groep te vallen. En door ontbrekende schoolspullen hebben deze scholieren vaak geen goede voorbereiding op een vervolgopleiding.

Meer over Onbezorgd naar school

Terug naar school geeft stress

Het nieuwe schooljaar beginnen met een lege rugzak geeft zorgen en stress. Zowel bij ouders als bij kinderen. Door armoedestress ervaren schoolgaande kinderen bovendien weinig begeleiding vanuit huis tijdens het schooljaar en dat beïnvloedt vaak de schoolprestaties. Een onbezorgde start is van het schooljaar is dus onmisbaar.

Hoe we helpen aan een onbezorgd schooljaar

Met de actie Onbezorgd naar school willen we zoveel mogelijk kinderen en jongeren in armoede een frisse start van het schooljaar geven. Help mee, zodat we samen hun rugzak kunnen vullen met nieuwe schoolspullen, zelfvertrouwen en hoop voor een betere toekomst. Jouw bijdrage helpt bijvoorbeeld bij:

  • de aanschaf van een nieuwe bril, zodat kinderen het bord kunnen lezen
  • de kamerinrichting, voor een fijne eigen plek met een bureau waar ze hun huiswerk kunnen maken en voor examens kunnen leren
  • de aanschaf van een goede fiets, zodat ze zelfstandig of samen met vriendjes naar school en gym kunnen fietsen.
Help direct mee