Als je schulden hebt, moet je keuzes maken en heel veel laten. Kinderhulp kan helpen door sommige dingen tóch mogelijk te maken voor gezinnen met schulden en armoedestress. Denk aan een fiets, laptop, kleding, een goed bed of een dagje uit.

Voor kinderen die opgroeien in gezinnen met geldzorgen  kan de zomervakantie ook een stressvolle periode zijn. Terwijl vriendjes weg en vriendinnetjes op vakantie zijn of leuke uitstapjes maken, zitten zij thuis. Er is geen geld om iets te doen en er zijn weinig vrienden om mee te spelen. De dagen lijken eindeloos te duren. Dit jaar hebben we met steun van donateurs en sponsoren een recordaantal kinderen een zomer vol pret en avonturen gegeven met Actie Zomerpret. Het aanpakken van armoedestress is alleen ingewikkelder. Maar ook daarvoor is hulp beschikbaar. Zo kunnen gezinnen met geldzorgen terecht bij Geldfit voor persoonlijk advies.

Een luisterend oor bij armoedestress

Als je leeft in armoedestress, is het vaak moeilijk om hulp te vinden door de constante stress en het gebrek aan tijd en overzicht. Geldfit is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en helpt gezinnen op een laagdrempelige manier in het aanpakken van hun geldzorgen. Ouders die even geen uitweg zien of een specifieke vraag hebben, kunnen gratis bellen naar 0800-8115 of chatten via de website. Aan de andere kant van de lijn of chat is een luisterend oor, die meedenkt en mensen in contact brengt met passende hulp in de buurt.

Zo helpt Kinderhulp bij geldstress

Voor extra hulp kunnen ouders die leven met armoedestress terecht bij hulpverleners, die een financiële aanvraag kunnen doen bij Kinderhulp. Bijvoorbeeld een maatschappelijk werker, bewindvoerder, wijkteam van de gemeente of jeugdhulpverlener. Zij weten welke kinderen het onze hulp nodig hebben en kunnen bij ons een aanvraag voor een kind indienen. En zij zien er ook op toe dat de hulp goed terecht komt. Ben je hulpverlener en wil je een aanvraag doen? Ga naar ons aanvragenportaal.