Op zondagmiddag 21 mei organiseert Kinderhulp de tweede editie van de heldhaftigste sponsorloop van Nederland. Vanaf de Brink in het centrum van Deventer gaan kinderen en volwassenen – verkleed als superhelden – de strijd aan met obstakels en schurkenZo beleven ze samen de mooiste avonturen én zamelen ze geld in voor hulp aan kinderen die in Nederland in armoede opgroeien. Honderden superhelden verschijnen aan de start van deze unieke sponsorloop. Samen zijn ze supersterk tegen kinderarmoede.

Webafbeelding heldenrun
Moeder Ebru en superheld Mizar

Na een succesvolle eerste editie in 2022, doen dit jaar vele bekende én nieuwe superhelden mee. Moeder Ebru en superheld Mizar zijn bekende lopers. Als Super Mario en sidekick Lakitu sleepten ze vorig jaar een prijs als “best verklede duo” in de wacht. Dit jaar sluit zusje Mira als derde teamlid aan en trotseren ze de hindernissen verkleed als ware Spartanen. Waarom ze lopen? Ebru maakt armoede van heel dichtbij mee: “Ieder kind hoort met zonopkomst met een glimlach wakker te worden. In mijn omgeving heb ik echter te veel lege broodtrommels gezien. Of kinderen zonder sokken, of met jassen die vier maten te klein zijn.”

“Ieder kind hoort met een glimlach wakker te worden. In mijn omgeving heb ik echter te veel lege broodtrommels gezien.” – Ebru

De Kinderhulp Held&run

De Heldenrun is een sponsorloop van 1,5 of 4 kilometer, dwars door de binnenstad van Deventer, met start en finish op de Brink. Tijdens de tocht gaan kinderen samen met hun volwassen sidekick (vader, moeder, buurman, tante, oppas etc.) de strijd aan met uitdagende hindernissen en schurken. De helden schrijven zich als duo of trio in, en laten zich sponsoren door vrienden en familie om zo geld in te zamelen voor hulp aan kinderen in armoede. 

01bfa8bae044d3d53865a6609f02ac0a

Samen supersterk

De gehele opbrengst van de Heldenrun gaat naar Nationaal Fonds Kinderhulp. Kinderhulp is er voor de ruim 300.000 kinderen en jongeren die in Nederland in armoede opgroeien. Dit is 1 op de 12 kinderen. Kinderhulp ondersteunt hen met dingen zoals een goed paar schoenen, zwemles of een dagje uit. Omdat ook zij moeten kunnen meedoen en een mooie toekomst verdienen.

Wil jij ook in actie komen voor Kinderhulp? Alle helden verzamelen! Schrijf je nog gauw in voor de Heldenrun op 21 mei in Deventer via www.heldenrun.nl.

Leestip