Door het hele land komen volwassenen én kinderen in actie om geld in te zamelen voor de Kinderhulp Held&run. Grote acties, kleine acties, allemaal even prachtig! Vandaag lichten wij de actie uit van twee kleine superhelden: Mizar en Mira. Om hun Heldenrunopbrengst een boost te geven, verkochten ze cakejes, koekjes en drinken. Dat smaakt naar meer

Mizar en zijn moeder Ebru zijn geen onbekenden van Kinderhulp. Vorig jaar deden zij ook mee aan de Heldenrun. Als Super Mario en sidekick Lakitu sleepten zij bovendien een prijs als “best verklede duo” in de wacht. Dit jaar sluit zusje Mira als derde teamlid aan en trotseren ze de hindernissen verkleed als ware Spartanen. 

Webafbeelding heldenrun
Moeder Ebru en haar zoon Mizar tijdens de Heldenrun in 2022

Ieder kind een glimlach

Waarom ze lopen? Ebru maakt armoede van heel dichtbij mee: “Ieder kind hoort met zonopkomst met een glimlach wakker te worden. In mijn omgeving heb ik echter te veel lege broodtrommels gezien. Of kinderen zonder sokken, of met jassen die vier maten te klein zijn.”

Om hun Heldenrunopbrengst een boost te geven, toverden zij de stoep bij de voordeur om tot een feestelijke bakkerskraam. Verkleed als superhelden verkochten ze de heerlijkste koekjes, cakejes en een verkoelend drankje. Smullen voor een goed doel!

In actie bij de kraam
Moeder Ebru en Mira in actie

Grote Geldhelden

De heerlijke creaties gingen als warme broodjes, of beter gezegd, versierde cakejes, over de toonbank. Deze geweldige actie was een enorm succes, want met de verkoop haalden ze maar liefst €312,- op. De teller van hun persoonlijke actiepagina staat daardoor al op maar liefst € 914,-! Wat een prestatie van deze Grote Geldhelden.

Mira en Mizar als superheld bij de kraam
Mira en Mizar klaar voor de start van de verkoop!

📅 Nog TWEE dagen tot Mizar, Mira en Ebru gaan lopen. Zet ‘m op zondag, helden!

De Heldenrun

Op zondagmiddag 21 mei organiseert Kinderhulp de tweede editie van de heldhaftigste sponsorloop van Nederland. Vanaf de Brink in het centrum van Deventer gaan kinderen en volwassenen – verkleed als superhelden – de strijd aan met obstakels en schurken. Zo beleven ze samen de mooiste avonturen én zamelen ze geld in voor hulp aan kinderen die in Nederland in armoede opgroeien. Honderden superhelden  verschijnen aan de start van deze unieke sponsorloop. Samen zijn ze supersterk tegen kinderarmoede.

Lees verder op heldenrun.nl

Leestip