Elke dag worden er in Nederland 35 baby’s geboren in kwetsbare situaties, waaronder armoede. Voor deze kwetsbare kindjes ontbreekt het dan vaak aan basisbenodigdheden, zoals warme dekentjes, zachte kleertjes en soms zelfs een veilige slaapplek. Terwijl de eerste 1000 dagen zo cruciaal zijn voor de verdere ontwikkeling van een kind.

Armoedestress en de impact op baby’s

Als ouder wil je maar één ding: dat je kind gelukkig is. Maar als je in armoede leeft, kan dit een grote uitdaging zijn. Baby’s merken de gevolgen van armoede, want ouders die leven met armoedestress kunnen soms niet de nodige zorg en aandacht geven. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die vroeg in aanraking komen met armoede, minder goed ontwikkelde hersenen hebben dan kinderen uit welvarende gezinnen. Hoe minder armoedestress, hoe kleiner de gevolgen voor het kind.

Dit doen we voor de allerkleinsten.

Vraag hulp aan voor een kansrijke start van de allerkleinsten

Kinderhulp helpt daar waar nodig is met praktische dingen voor de allerkleinsten. Zelfs vanaf de zwangerschap. Denk aan een warm dekentje, luiers, verzorgingsproducten en een veilig bedje. Door iets van de financiële zorgen van ouders weg te nemen, kunnen zij meer aandacht en energie besteden aan hun kind. Hulpverleners kunnen aanvrager worden bij Kinderhulp en voor ouders spullen aanvragen die gezinnen echt nodig hebben. Zo zorgen we samen voor een warme en kansrijke start voor de allerkleinsten in armoede.

Wil jij bijdragen aan een goede start voor baby’s in armoede?

Doneer vandaag nog en help ons duizenden kleintjes te voorzien van de basisbenodigdheden.

Help mee