De weken worden dagen, de dagen worden uren. De spanning stijgt. Het is bijna pakjesavond! Kan de tijd jullie niet snel genoeg gaan? Wij hebben de 5 leukste tips op een rijtje gezet zodat de uren voorbij vliegen en jullie pakjesavond nóg magischer wordt!

Sinterklaas knutselen 1

Tip 1: Bedenk jullie eigen Sinterklaasverhaal 

Als er iemand is die veel avonturen beleeft, dan is het Sinterklaas wel! Gebruik jullie fantasie en laat Sinterklaas nog een grappig, spannend of magisch avontuur beleven. Jullie kunnen het verhaal helemaal samen bedenken of jullie kunnen om de beurt een zinnetje zeggen. Zo blijft het extra spannend hoe het af gaat lopen. 

Tip 2: Raad het Sinterklaaslied 

Liedjes én spelletjes! Wie is er niet dol op? De combinatie ervan is nog leuker! Playback of neurie om de beurt een Sinterklaasliedje en laat de anderen raden welk liedje het is. Zijn jullie op zoek naar een extra uitdaging? Beeld dan de liedjes uit. Een lachbui gegarandeerd!  

Daar wordt aan de deur geklopt…

Tip 3: Schrijf een kort gedichtje voor elkaar 

Bepaal samen wie de gedichtjes voor elkaar gaan schrijven en neem vervolgens even de tijd om een gedichtje te kunnen schrijven. Wat is de mooiste herinnering van het afgelopen jaar met elkaar? Waar ben je diegene dankbaar voor? En wat kan diegene heel erg goed? Laat het in het gedichtje voorkomen. In plaats van rijmen kunnen jullie natuurlijk ook een kort verhaaltje maken. Zijn jullie klaar met schrijven? Lees aan elkaar voor wat je hebt gemaakt.

Tip 4: Word Bakpiet en maak de lekkerste kruidnoten

Speciaal voor jullie heeft Kinderhulp ambassadeur Rudolph van Veen een kruidnoten recept gemaakt. Willen jullie ook heerlijke kruidnootjes maken dit weekend? Rudolph deelt hieronder zijn geweldige recept met jullie. 

Ingrediënten:
150 g boter
125 g bruine basterdsuiker
125 g bloem
125 g volkorenmeel 
2 theelepels bakpoeder
2 eetlepels speculaaskruiden
Mespuntje zout
3 eetlepels melk

Bereiding:
Meng alle ingrediënten behalve de melk. Kneed op het laatst ook de melk erdoor. Laat het deeg even stevig worden in de koelkast. Rol tot kleine bolletjes en druk ze iets plat. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze in de oven op 180 °C in 15 minuten gaar. 

En smullen maar! 

Wil je zien hoe Rudolph de kruidnoten bakt? Vorig jaar mochten Verena en Enora op bezoek komen bij Rudolph’s Bakery en stonden zij samen met Rudolph in de keuken! Bekijk hieronder de video. 

Het lijkt erop dat je onze marketing-cookies niet hebt geaccepteerd. Doe dit alsnogstatistics, marketing om deze video te kunnen bekijken.
Verena en Enora op bezoek bij Rudolph’s Bakery

Tip 5: Knutsel Sinterklaas op zijn stoomboot  

Gekleurd papier, lijm, schaar en stiften. Zoek in huis naar spulletjes waar jullie Sinterklaas van kunnen maken. Ligt er nog ergens een leeg wc-rolletje? Dat wordt het lichaam van Sinterklaas! en hebben jullie toevallig witte watjes in huis? Daarmee maak je zijn volle baard. Pak een eierdoos of schoenendoos en zoek naar een keukenrol. Zie jij daar al een stoomboot met schoorsteen in? Veel knutselplezier! 

Bonustip: Geef een ander kind óók een magische pakjesavond 

Welk kind kijkt er niet uit naar die magische pakjesavond? Maar als je opgroeit in armoede, zit een cadeautje van de Sint er niet in. Het geld is er simpelweg niet. En die magie dus ook niet…

Met Actie Pepernoot zorgen wij samen dat kinderen die in armoede opgroeien tóch een cadeautje van Sinterklaas krijgen. Via maatschappelijke organisaties, die bij ons een aanvraag voor een kind indienen, krijgen ouders of verzorgers een bon van € 25,- om zelf een prachtig cadeau uit te zoeken.

Doneren kan tot en met 5 december.

Doneer hier

Leestip

5 tips voor een magische pakjesavond

Pakjesavond is een van de meest betoverende momenten voor kinderen (en stiekem ook voor volwassenen!) in Nederland. Het is een tijd vol verrassingen en plezier. Om deze speciale avond nog magischer te maken, delen we graag vijf geweldige tips voor het hele gezin!

Lees verder