Het jaar loopt ten einde en dat betekent dat het tijd is voor een kleine terugblik op 2017. Zo hebben we nieuwe partners zoals Tricorp mogen verwelkomen en de handen ineen geslagen met diverse organisaties zoals Defence for Children. Maar bovenal hebben we een heleboel kinderen kunnen helpen, maar liefst 112.000. En dat allemaal dankzij jullie!

Bij Nationaal Fonds Kinderhulp zijn we continu hard aan het werk om ervoor te zorgen dat alle kinderen in Nederland erbij horen. En dat is werk waar we veel voldoening uithalen. Soms is het goed om even stil te staan bij wat er allemaal is gebeurd. We geven je graag een kleine samenvatting van de hoogtepunten.

In vogelvlucht dus:

Projecten

Samen staan we sterker
We gingen in april een samenwerking aan met Defence for Children. Met deze samenwerking willen we structurele verbeteringen realiseren in het armoedebeleid voor kinderen. Nationaal Fonds Kinderhulp breidt hiermee haar aanbod van diensten voor kinderen in Nederland uit met een ingang tot juridische ondersteuning.

Onder het motto “SAMEN TEGEN ARMOEDE: Naar gelijke kansen voor kinderen in Nederland!” gingen Stichting Leergeld en Kinderhulp een strategische samenwerking aan.

De website van kansen voor alle kinderen werd gelanceerd nadat in maart al was aangekondigd dat 5 grote fondsen (Stichting Leergeld, Jeugdsportfonds, Jeugdcultuurfonds, Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp) gaan samenwerken.

Bedrijven steunen Kinderhulp
Bol.com en Nationaal Fonds Kinderhulp zetten een handtekening onder een samenwerking van 3 jaar voor Actie Pepernoot.

In november vonden wij in Tricorp een nieuwe strategische partner. Zij maakten ons meteen blij met een praktische en nodige donatie.

Mooie initiatieven:
Het grootste sportevenement van Deventer – de ijsselloop – koos Kinderhulp uit als goed doel. Dat leverde € 3600,- op.

Renate Verbaan en Koos van Plateringen dansten 25.000 euro bij elkaar voor Kinderhulp in het programma Dance Dance Dance

Tijdens de AladnaFM Kinderhulpweek werd ruim € 52.000 euro opgehaald voor kinderen in armoede. Een record!

Maar ook…
Natuurlijk gebeurde er veel meer en niet alleen bij Kinderhulp. Zo maakte in oktober het kabinet bekend dat ze extra middelen beschikbaar stellen voor het voorkomen en bestrijden van armoede (in het bijzonder voor kinderen), kregen de allerarmste gezinnen in Amersfoort gratis beschikking over een fiets, gaf de gemeente Oldenzaal arme gezinnen een fashioncheque t.w.v. € 100,- en hielpen zij daarmee 400 kinderen die in armoede opgroeien en besloot een Brabantse scholengemeenschap om voortaan de studiekosten voor hun leerlingen op zich te nemen.

Heel erg bedankt!
Wij zijn blij dat er zoveel aandacht is en zulke mooie initiatieven zijn om armoede onder kinderen tegen te gaan. Voor jouw steun in het afgelopen jaar willen we je natuurlijk heel erg bedanken. We hopen je ook in 2018 weer op de hoogte te mogen houden en bereiden ons de komende dagen voor op een vliegende start.

Bedankt en een heel fijn en mooi 2018 toegewenst!