Niets gevonden.

Record: 77.142 kinderen een cadeautje voor Sinterklaas!

De 18e editie van Actie Pepernoot overtrof dit jaar alle records. De aanvragen voor een Sinterklaascadeautje stroomden massaal binnen en de reacties die we kregen op onze campagne met Kim waren overweldigend. Verschillende mensen zetten acties op poten om geld op te halen voor Actie Pepernoot, onze berichten werden massaal gedeeld en zowel zakelijk als particulier Nederland hielp ons door te doneren. Dit leverde een prachtig resultaat op: maar liefst 77.142 kinderen hebben dit jaar een Sinterklaascadeautje gekregen!

Daarnaast kwamen er bijna 10.000 kinderen met hun ouders naar een Pathé bioscoop bij hen in de buurt om Sinterklaas te ontmoeten en de nieuwste film van Sinterklaas te bekijken op het grote doek. Onze kidsreporters maakten een prachtig verslag van het Kinderhulp Sinterklaasfeest in Pathé Arena!

Wij willen iedereen die ons heeft gesteund middels een donatie of door over Actie Pepernoot te vertellen of onze berichten te delen, heel erg bedanken. Jullie zijn fantastisch! Kim stuurde Sinterklaas nog een videoboodschap, kijk gauw!

Ieder uitgebleven cadeautje is er één teveel!
Helaas moesten we dit jaar (voor het eerst) ook een wachtlijst in het leven roepen. Ondanks dat we, dankzij vele donaties, heel veel kinderen van deze wachtlijst toch nog een pakje konden geven, moesten we ook 18.426 kinderen teleurstellen. Bij hen bleef een cadeautje met pakjesavond uit. Dit gaat ons behoorlijk aan het hart.

Actie Pepernoot
Actie Pepernoot wordt sinds 2000 jaarlijks door Kinderhulp georganiseerd. Immers, voor de 1 op de 8 kinderen die in armoede opgroeien is december helemaal geen feestje. Tot groot verdriet komt de Sint niets brengen op 5 december, terwijl klasgenootjes en vriendjes honderduit praten over de cadeautjes die ze hebben gekregen. De VriendenLoterij zorgt er ieder jaar, middels een flinke donatie, voor dat 50.000 kinderen gegarandeerd een cadeautje krijgen voor pakjesavond. Vorig jaar konden we dankzij particuliere én zakelijke donaties in totaal 59.715 kinderen verrassen.

 

8 december 2017