Niets gevonden.

Zomerpret voor ieder kind!

Eindelijk zomervakantie! Zes weken lang geen school, met het hele gezin op vakantie, dagjes uit en veel leuke dingen doen met vriendjes en vriendinnetjes. Voor veel kinderen, ruim 300.000 kinderen, is dit helaas anders, zij leven in armoede.

Zij gaan nergens heen, zelfs voor een dagje naar het zwembad is geen geld. De zomervakantie is voor hen eenzaam en lijkt een eeuwigheid te duren. En als de vakantie dan eindelijk voorbij is, is dat confronterend: want zij keren terug naar school zonder mooie zomerverhalen… Deze kinderen voelen zich alleen en buitengesloten.

Uit cijfers blijkt dat 71% van de kinderen die opgroeien in armoede, nooit op vakantie gaan en veel thuis zitten. "Ieder kind verdient een leuke zomervakantie!" vindt Jan Wezendonk, directeur van Nationaal Fonds Kinderhulp. "Met een Zomerpretpakket, een dagje uit of een korte vakantie, geven we die kinderen toch dat beetje plezier, wat zij zo hard kunnen gebruiken."

5.000 Zomerpretpakketten in 2019!

Twee jaar geleden startte Kinderhulp met het uitdelen van Zomerpretpakketten aan kinderen die opgroeien in armoede. Een pakket boordevol leuke spullen: van zomerspeelgoed voor mooi én minder mooi weer tot kaartjes voor een heerlijk dagje uit (inclusief openbaar vervoer).

In 2017 hebben we 300 pakketten uitgedeeld, in 2018 2.300 pakketten en dit jaar willen we 5.000 kinderen blij maken met dit pakket vol met zomeravonturen. 

Help jij ook mee? Doneer voor een Zomerpretpakket of start een actie, op de sportclub of in de buurt. Zo haal je geld op voor kinderen in Nederland voor wie een leuke zomervakantie niet vanzelfsprekend is.

Taiza: ‘Ik ging voor het eerst met mijn moeder naar de bioscoop’

In 2017 was Taiza (10 jaar) 1 van de 300 kinderen die we verrasten met een Zomerpretpakket. Ze kon haar geluk niet op! Haar vakanties brengt zij al haar hele leven door in en om het huis. Ze maken het met zo min mogelijk geld toch gezellig.

Maar een keer écht op pad, naar een pretpark… samen met haar moeder… Dat was voor haar te gek! En wat dacht je van de bioscoop? Ook daar was Taiza in haar hele leven nog nooit geweest.

Het pakket gaf haar écht een mooie zomer, en dat is waar wij het voor doen! In de video vertelt Taiza zelf hoe het voor haar was. Kijk snel!

 

Het laatste nieuws over Zomerpret

Een goed begin!

8 februari 2019

Het mag dan wel hartje winter zijn, met onstuimig herfstweer buiten: wij zijn gestart met de voorbereidingen voor de zomer! Met onze Zomerpretpakketten wel te verstaan.

Lees verder > 

Volop zomerpret dankzij jouw steun

2 september 2018

Mede dankzij jouw hulp konden veel kinderen die in Nederland in armoede opgroeien deze zomer ook mooie avonturen beleven. En nog belangrijker: leuke verhalen vertellen nu ze na de vakantie weer op school komen.

Lees verder > 

Voor Julia (11) is de zomervakantie geen feest

25 mei 2018

Julia wenst iedere dag vurig dat het snel beter zal gaan thuis, maar op korte termijn is dat uitzicht er niet.

Lees verder >