Niets gevonden.

Doneer

Ieder kind verdient een leuke zomervakantie. Dat vind jij toch ook?

 

Start een actie

Start een actie, op de sportclub of in de buurt. Zo haal je geld op voor kinderen in Nederland voor wie een leuke zomervakantie niet vanzelfsprekend is.

Zomerpret voor ieder kind!

Eindelijk zomervakantie! Zes weken lang geen school, met het hele gezin op vakantie, dagjes uit en veel leuke dingen doen met vriendjes en vriendinnetjes. Voor 1 op de 9 kinderen is dit helaas anders, zij leven in armoede. Zij gaan nergens heen, zelfs voor een dagje naar het zwembad is geen geld. De zomervakantie is voor hen eenzaam en lijkt een eeuwigheid te duren. En als de vakantie dan eindelijk voorbij is, is dat confronterend: want zij keren terug naar school zonder mooie zomerverhalen… Deze kinderen voelen zich alleen en buitengesloten.

Uit cijfers blijkt dat 71% van de kinderen die opgroeien in armoede, nooit op vakantie gaan en veel thuis zitten. ‘Ieder kind verdient een leuke zomervakantie!’ vindt Jan Wezendonk, directeur van Nationaal Fonds Kinderhulp. ‘Met een Zomerpretpakket, een dagje uit of een korte vakantie, geven we die kinderen toch dat beetje plezier, wat zij zo hard kunnen gebruiken.’

Zomerpretpakket
Vorig jaar startte Kinderhulp met het uitdelen van Zomerpretpakketten aan kinderen die opgroeien in armoede. Een pakket boordevol leuke spullen: van zomerspeelgoed voor mooi én minder mooi weer tot kaartjes voor een heerlijk dagje uit (inclusief Openbaar Vervoer). Dit jaar willen we 2.000 kinderen blij maken met dit pakket vol met zomeravonturen. Het pakket bestaat uit een mooie rugzak met onder andere een cool waterpistool, een voetbal, zwembril & badlaken, zonnebrand, stoepkrijt, spelletjes, leesvoer en een lekkere bakmix. En daar blijft het niet bij. Er zitten ook kaartjes inclusief vervoer in voor de dierentuin, de bioscoop en een pretpark. Aan alles is gedacht, met dank aan vele sponsoren en donateurs!

Help jij ook mee? Doneer!

Voor Julia (11) is de zomervakantie geen feest

Julia (11) weet het nog goed: die zomers… Wat een feest was het om zes hele weken niet naar school te hoeven! Lekker erop uit met het hele gezin; een dagje strand, naar het zwembad en niet te vergeten die heerlijke vakanties op de camping in Frankrijk.

Hoe een ongeluk het leven kan veranderen
Sinds het ongeluk twee jaar geleden is alles anders. Julia’s vader, is na een zwaar ongeluk door hersenletsel arbeidsongeschikt geraakt. Een gebeurtenis die zowel emotioneel als financieel zeer grote weerslag heeft op het hele gezin.

Lang leve de zomervakantie
De zomers nu zijn voor Julia geen feest meer te noemen. Terwijl haar vriendinnetjes leuke dingen doen met hun ouders of andere vriendinnen, zit Julia hele dagen thuis…

Help je mee om kinderen zoals Julia ook een leuke zomervakantie te bezorgen?

*het verhaal van Julia is gebaseerd op waarheid, wegens privacy worden een andere naam en foto gebruikt.

Taiza: ‘Ik ging voor het eerst met mijn moeder naar de bioscoop’

Vorig jaar was Taiza (10 jaar) 1 van de 300 kinderen die we verrasten met een zomerpretpakket. Ze kon haar geluk niet op! Haar vakanties brengt zij al haar hele leven door in en om het huis. Ze maken het met zo min mogelijk geld toch gezellig. Maar een keer écht op pad, naar een pretpark… samen met haar moeder… Dat was voor haar te gek! En wat dacht je van de bioscoop? Ook daar was Taiza in haar hele leven nog nooit geweest.

Het pakket gaf haar écht een mooie zomer, en dat is waar wij het voor doen! In de video vertelt Taiza zelf hoe het voor haar was. Kijk snel!

 

Het laatste nieuws over Zomerpret

Volop zomerpret dankzij jouw steun

2 september 2018

Mede dankzij jouw hulp konden veel kinderen die in Nederland in armoede opgroeien deze zomer ook mooie avonturen beleven. En nog belangrijker: leuke verhalen vertellen nu ze na de vakantie weer op school komen.

Lees verder > 

Voor Julia (11) is de zomervakantie geen feest

25 mei 2018

Julia wenst iedere dag vurig dat het snel beter zal gaan thuis, maar op korte termijn is dat uitzicht er niet.

Lees verder >

"Het was eigenlijk een beetje de leukste zomer van alle tijden"

9 mei 2018

Dat was het antwoord dat Taiza gisteren gaf bij Koffietijd / 5 Uur Live toen haar werd gevraagd wat het zomerpretpakket voor haar heeft betekend.

Lees verder >

Mede mogelijk gemaakt door