Niets gevonden.

Duizenden kinderen in Nederland kunnen niet zwemmen...

In zo'n waterrijk land als Nederland is het van levensbelang dat ieder kind leert zwemmen, maar toch verlaten ieder jaar meer dan 10.000 kinderen de basisschool zonder zwemdiploma.

Een zwemdiploma, veilig kunnen zwemmen én mee kunnen doen met leeftijdsgenootjes. Dat moet toch voor ieder kind vanzelfsprekend zijn? Het is zó belangrijk voor hun ontwikkeling.

Voor kinderen die in armoede opgroeien, is een zwemdiploma door de hoge kosten alleen vrijwel niet haalbaar. Help je mee zodat ieder kind leert zwemmen? Steun met een donatie via onderstaand formulier of start een actie!

Door een technische storing is het tijdelijk niet mogelijk om een donatie te doen via onze website. Een donatie kan wel via bankoverschrijving of ons actieplatform gedaan worden: https://steun.kinderhulp.nl/doneren/kies 

Doneer een zwemles!

Eenmalig
Per maand
€ 12,50
€ 25,-
€ 50,-
Anders
iDeal
Incasso
Kijk uw postcode nog eens na.
Kijk uw huisnummer nog eens na.Je dient akkoord te gaan met het verwerken van je persoonsgegevens zoals vermeld in de privacyverklaring om verder te gaan.

Start een actie!

Zwemles is in Nederland de verantwoordelijkheid van ouders. Schoolzwemmen is in de meeste gemeentes afgeschaft en gemeentefondsen voor zwemlessen zijn ook vaak niet toereikend. Maar een zwemdiploma kost al snel € 750,- tot € 1.250,-. Wat als je ouders daar geen geld voor hebben? Dan is Kinderhulp er. 

Kinderhulp helpt gemiddeld 1.000 kinderen per jaar met een bijdrage voor een zwemdiploma. Wat we alleen liever zien, is dat ieder kind een zwemdiploma kan behalen, ongeacht de financiële situatie van de ouders. 

Naast een donatie kan je ook helpen door een actie te starten en je vrienden, collega's en familie te vragen of ze je willen steunen. Dat kan via ons actieplatform. Ook Jan Kossen, oud-directeur van de KNZB (Koninklijke Nederlandse Zwembond) heeft een actie gestart. Hij werd opgezocht door onze kidsreporter Pilar, bekijk de video!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Column door Petra Ebbink, administratief medewerker op de afdeling Bestedingen

"Op een zomerse dag lekker naar het meertje in de buurt of naar een zwemfeestje van een klasgenootje? Heel link! Althans, als je geen zwemdiploma hebt. En dat komt, ook in ons land, écht vaak voor."

Lees verder > 

Nationale maand van Zwemveiligheid

Jaarlijks verdrinken gemiddeld 10 kinderen in Nederland; in zee, zwembaden en recreatieplassen. Daarom vindt van 17 april tot en met 17 mei 2019 de eerste Nationale Maand van de Zwemveiligheid plaats. Een campagne van de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid die ons wakker wil schudden. Want ieder kind moet in ons waterrijke land kunnen zwemmen.

“Het doel van de Nationale Maand van de Zwemveiligheid is dat Nederlanders zich bewust worden van de gevaren op en in het water - en dat ze leren hoe ze risico’s kunnen voorkomen. Zodat ieder kind met plezier kan meedoen in Nederland waterland.” 

Jarno Hilhorst, Nationale Raad Zwemveiligheid