Jannie Heykamp (52 jaar) zet zich al vele jaren in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Kinderhulpcollecte in haar dorp Lunteren. Voor haar dé manier om iets te betekenen voor haar medemens. Hoe is het om de collecte lokaal te organiseren? Jannie vertelt!

Jannie Heykamp 2

“Het is elk jaar weer mijn doel om alle 52 wijken in Lunteren te bereiken. Dat doe ik samen met twee andere organisatoren en vele collectanten. In mijn goede levensomstandigheden kan ik op deze manier iets betekenen voor mijn medemens. En er blijven altijd wel één of twee wijken over waar we geen collectant voor kunnen vinden of soms valt er een collectant uit. Dan loop ik die wijk zelf.”

Wat is het mooie aan collecteren?

“Het mooie aan collecteren? Dat vind ik echt dat je samen met heel veel andere collectanten een groot bedrag ophaalt, waar anderen mee gebaat zijn. En dat geeft heel veel positieve energie. Al zit er in jouw bus een klein bedrag, veel bussen met een klein bedrag maken samen een grote opbrengst.

“Toen ik aanbelde deed een pleegkindje open en vertelde me heel blij wat ze met Sinterklaas gekregen had van Kinderhulp. Dat doet je zó goed. Het is fijn om te horen dat de centen op de goede plek terecht komen.”

Kinderen worden in hun jeugd al gevormd voor hun hele leven. Ze hebben er niet voor gekozen om in armoede te leven. En kunnen hier zelf niets aan doen. Als kinderen positief in het leven staan, geeft dit hun vaak ook een positieve toekomst. En daar is iedereen mee gebaat.

Dus denk je er over om te helpen met de Kinderhulp-collecte? Dan is mijn boodschap: kom óp, help mee! Vele handen maken licht werk. Je loopt niet voor jezelf. En wees vooral blij dat er niet voor jou of jouw kind gecollecteerd hoeft te worden. Welke opdracht heb jij in je leven? Je kunt dienstbaar zijn voor hen die het minder hebben. En zie je het om één of andere reden echt niet zitten om te collecteren? Wellicht wil je dan overwegen Kinderhulp een mooie gift te geven.”

Tip van Jannie

“Bedrijven worden meestal overgeslagen bij het collecteren. Aan ons dorp grenst een industrieterrein en mijn ervaring is dat sommige bedrijven juist wel een (grotere) duit in het zakje willen doen. Dat kan middels een kwitantie en bedrijven kunnen bovendien hun giften aftrekken bij hun belastingaangifte.”

Help jij ook mee?

Van 19 t/m 24 april collecteert Kinderhulp voor alle kinderen en jongeren in armoede. Liefst langs álle huisdeuren in Nederland, en anders met digitale collectebussen. Wil jij ook collecteren voor Kinderhulp? Of de collecte helpen organiseren? We kunnen jouw hulp goed gebruiken! Lees meer…

Alles over collecteren voor Kinderhulp