Julia weet het nog goed, die zomers. Wat een feest was het om zes hele weken niet naar school te hoeven. Lekker erop uit met het hele gezin; een dagje strand, naar het zwembad en niet te vergeten die heerlijke vakanties op de camping in Frankrijk.

Hoe een ongeluk je hele leven kan veranderen
Sinds het ongeluk twee jaar geleden is alles anders. Robert, Julia’s vader, is na een zwaar ongeluk door hersenletsel arbeidsongeschikt geraakt. Een gebeurtenis die zowel emotioneel als financieel zijn weerslag heeft op het hele gezin.
Als ZZP’er in de bouw bracht Robert iedere maand een mooi salaris binnen, maar na het ongeluk bleek hij flink onderverzekerd te zijn. Moeder Lisa werkte fulltime in de zorg, maar is door de extra zorg voor haar man genoodzaakt minder te werken. Met een kleine uitkering voor Robert is hun inkomen drastisch veranderd. Een strop voor het gezin.

De bittere gevolgen van armoede
Verhuizen naar een kleinere woning was noodzakelijk. Hun koopwoning raakten ze echter niet gelijk kwijt, waardoor er achterstanden zijn ontstaan. Hun vaste lasten waren immers plots onbetaalbaar. Inmiddels krabbelen ze uit de schulden, door consequent ieder dubbeltje om te draaien. En dat is moeilijk als je ook nog eens bijkomende kosten hebt voor de hulpmiddelen die Robert nodig heeft.

Lang leve de zomervakantie
In het begin merkte Julia er nog niet zoveel van, maar nu is de zomer voor Julia niet echt een feest te noemen. Terwijl haar vriendinnetjes leuke dingen doen met hun ouders of andere vriendinnen, zit Julia hele dagen thuis. Af en toe maakt ze een ommetje met haar vader. En als haar moeder werkt, zorgt Julia naast school en in de vakanties volledig voor hem. Om haar eens zo sterke vader zo kwetsbaar te zien is voor Julia heel verdrietig. Er even tussenuit zou haar goed doen. Maar zelfs de entree voor het zwembad kunnen ze niet missen. Laat staan dat ze een dagje uit kunnen met het gezin.

Julia wenst iedere dag vurig dat het snel beter zal gaan thuis, maar op korte termijn is dat uitzicht er niet.

Wil jij ervoor zorgen dat kinderen als Julia ook een leuke zomervakantie hebben? Doe een donatie! 

*het verhaal van Julia is gebaseerd op waarheid, wegens privacy worden een andere naam en foto gebruikt