1 op de 8 kinderen in Nederland leeft in armoede. Dat zijn 421.000 kinderen (tot 21 jaar). Sommige van deze kinderen hebben geen fiets, waardoor ze regelmatig niet mee kunnen doen.

Met hulp van onze donateurs hebben we vorig jaar zo’n 2.500 kinderen blij kunnen maken met een opgeknapte fiets via het ANWB Kinderfietsenplan of een vergoeding voor het kopen van een (tweedehands) fiets. Ook dit jaar willen we er samen met jou weer alles aan doen om zoveel mogelijk kinderen met hun vriendjes mee te kunnen laten fietsen. Kinderen, zoals Kodi, die nu nog vaak buiten de boot vallen. Wil jij ons helpen?

Het verhaal van Kodi
Kodi (8) loopt elke dag naar school. Dat is ver lopen. Veel liever zou Kodi op de fiets gaan. Zeker als het ’s ochtends nog donker is. Maar zijn fiets is een jaar geleden gestolen en zijn moeder heeft écht geen geld om een andere te kopen.

Als zijn vriendjes na schooltijd nog even naar de crossbaan fietsen, loopt Kodi in zijn eentje naar huis. Ook zijn grote passie, voetbal, kan hij nu niet meer uitoefenen omdat het voetbalveld te ver is om te lopen. Laatst moest hij zelfs een feestje missen omdat het net buiten de stad werd gevierd. Dat was écht een verdrietige dag.

Toen Kodi 6 was, gingen zijn ouders scheiden. Hij verhuisde van een mooie eengezinswoning naar een krappe flat waar hij nu met zijn moeder woont. Zijn vader heeft hij al lang niet meer gezien: deze kampt met schulden én een ernstige depressie. Hij mist zijn vader wel, maar de ruzies van vroeger zijn gelukkig voorbij. Zijn moeder Marja doet haar best. Ze werkt hard, maar heeft al het geld nodig voor de vaste lasten en het aflossen van schulden. Dat Kodi steeds vaker buiten de boot valt, bezorgt haar slapeloze nachten.

Wil jij ervoor zorgen dat kinderen als Kodi weer mee kunnen fietsen met hun vriendjes? Klik dan om een donatie te doen. Elk bedrag telt! 

*het verhaal van Kodi is gebaseerd op waarheid, wegens privacy worden een andere naam en foto gebruikt