Gisteren knutselden Nationaal Fonds Kinderhulp en Tricorp met 27 kinderen uit Tilburg Sinterklaassurprises in elkaar tijdens een gezellige en compleet verzorgde knutselmiddag bij Ontdekstation013. Dankzij deze middag komen de kinderen, die het thuis minder breed hebben, tóch met een mooie en met cadeau gevulde surprise naar de Sinterklaasviering op school. Er is geen geld, ook vaak niet voor een mooie surprise voor een klasgenootje. Dat geeft veel stress en eenmaal op school voelen de kinderen zich buitengesloten. Dat moet anders vinden Kinderhulp en Tricorp.

tricorp surprises 600400

“Ieder kind moet kunnen meedoen aan het Sinterklaasfeest, ook wanneer ze de magie van pakjesavond ontgroeid zijn” zegt Jan Wezendonk, directeur van Nationaal Fonds Kinderhulp resoluut.

En dat werd luidkeels beaamd door de aanwezige kinderen. “Ik heb het lootje van mijn beste vriend getrokken en heb al de hele week nagedacht wat ik wil maken. Thuis heb ik deze spullen niet en nu kan ik een supervette surprise maken!” 

Tijdens de knutselmiddag konden kinderen tussen de 10 en 12 jaar hun Sinterklaassurprise in elkaar komen knutselen, mét bijbehorend gedicht. Uiteraard werd er niet alleen geknutseld onder het genot van een versnapering. Ook voor het belangrijkste onderdeel van de surprise werd gezorgd: een cadeau. De kinderen konden kiezen uit cadeaus in verschillende thema’s. Zodat ze straks ook met een prachtige én gevulde surprise op school komen.

Mogelijk gemaakt door Tricorp

De surprisemiddag is onderdeel van de jaarlijkse Actie Pepernoot van Kinderhulp en volledig mogelijk gemaakt door partner Tricorp in samenwerking met Ontdekstation013. Lees verder over de samenwerking tussen Kinderhulp en Tricorp.