Vandaag is bij Tijd voor MAX de volledige cast van Scrooge Live 2022 bekendgemaakt. Onder anderen Paul Groot, Owen Schumacher, André van Duin en Angela Groothuizen zijn zondag 11 december om 20.30 uur te zien in het televisiespektakel. Ook deze editie wordt, in samenwerking met Kinderhulp, aandacht gevraagd voor kinderarmoede in Nederland.

Ultieme aftrap van de kerstperiode

In Scrooge Live brengt een verrassende mix van bekende acteurs en zangers het iconische kerstverhaal over Ebenezer Scrooge, naar A Christmas Carol van Charles Dickens, tot leven. De ultieme aftrap van de kerstperiode, live vanuit Dordrecht. Ook deze editie wordt, in samenwerking met Kinderhulp, aandacht gevraagd voor kinderarmoede in Nederland.

De cast

Het lijkt erop dat je onze marketing-cookies niet hebt geaccepteerd. Doe dit alsnogstatistics, marketing om deze video te kunnen bekijken.

Niemand minder dan Paul Groot kruipt dit jaar in de huid van de knorrepotterige vrek; Ebenezer Scrooge. Owen Schumacher is te zien als Frederique Holywell, Edwin Jonker als Jacob Marley, Maaike Martens als Bobbie Cratchit, Edo Brunner als Hugo – de man van Bobbie, Tineke Schouten als geest van het verleden, Angela Groothuizen als geest van het heden, André van Duin en Janny van der Heijden als illuster collectantenduo en Nadja Hüpscher als Mrs. Swindlebitch. Kaj van der Voort neemt de rol van jonge Scrooge op zich, Moïse Trustfull is Belle en Carrie ten Napel keert terug als verslaggever.

De regie is in handen van David Grifhorst en Eric van Tijn heeft de muzikale leiding over Scrooge Live. De bekende operazangeres Maria Fiselier is frontvrouw van een uniek koor met carol singers. Het script is dit jaar geschreven door Paul Groot en producent Mediawater.

Save the date: 11 december

De live-vertelling van Scrooge is zondagavond 11 december te zien bij MAX op NPO 1. Scrooge Live wordt geproduceerd door Mediawater in samenwerking met Kinderhulp en Omroep MAX.

Het verhaal 

Het verhaal van Scrooge Live is gebaseerd op het welbekende Engelse kerstverhaal dat draait om de enorm gierige Ebenezer Scrooge, een bankier die enkel om geld geeft. De overleden compagnon van Scrooge probeert hem vanuit de geesteswereld tot inkeer te brengen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Het is een verhaal over tegenstellingen tussen arm en rijk, over vriendschap, liefde en familie. Het wordt opnieuw een muzikale speelfilm met een eigentijdse twist vol nieuwe arrangementen van passende kerstnummers en internationale hits, opgevoerd tegen het schilderachtige decor van de historische binnenstad van Dordrecht. 

Een bijzondere rol voor Kinderhulp

In Nederland leven meer dan 300.000 jongeren tot 21 jaar in armoede, met alle gevolgen van dien. Dat is maar liefst één op de twaalf. Het aantal aanvragen bij Kinderhulp is enorm toegenomen en het probleem is dit jaar urgenter dan ooit, onder meer door de alsmaar stijgende prijzen. Met Scrooge Live wordt aandacht gevraagd voor kinderarmoede in Nederland. Het doel van de uitzending is om het probleem aan de kaak te stellen en zoveel mogelijk geld op te halen om deze kinderen aan nieuwe, warme kleding te helpen. Wij vinden namelijk dat álle kinderen warmte verdienen, maar bovenal mogen ervaren dat ze belangrijk zijn en erbij horen.

Leestip

Het dagboek van Jayson

Tijdens Scrooge Live vertelde Jayson (20) over zijn geldzorgen. De stress, de dilemma’s en vooral: het allerbeste ervan maken. Vandaag deelt hij zijn dagboek. Hoe is het als je de eindjes aan elkaar moet knopen, en voor het eerst op jezelf wil gaan wonen?

Lees verder