De cast van Scrooge Live is bekend! Onder anderen Thomas van Luyn, Henk Poort en Kim-Lian van der Meij zijn vrijdag 15 december rond 20.30 uur te zien in het televisiespektakel. De live-vertelling van Scrooge, naar A Christmas Carol van Charles Dickens, wordt live uitgezonden vanuit Waalwijk. Met de uitzending wordt aandacht gevraagd voor kinderarmoede in Nederland.

654dd13957d8c

Henk Poort (Jacob Marley) en Thomas van Luyn (Ebenezer Scrooge) | © Sander Mulkens/MAX

De cast

Thomas van Luyn kruipt dit jaar in de huid van de knorrepotterige vrek; Ebenezer Scrooge. Henk Poort is te zien als Jacob Marley, Kim-Lian van der Meij als Bobbie Cratchit, Martine van Os als Geest van het Verleden, Annick Boer als Geest van het Heden, Jacqueline Blom als Geest van de Toekomst, Paul en Debbie uit B&B Vol Liefde als Kinderhulp-collectantenduo, Frank Evenblij als verteller, Sydney Tros als Fanny en Wendy Ruijfrok als Zoey. Carrie ten Napel keert terug als verslaggever, de regie is in handen van David Grifhorst en Eric van Tijn heeft de muzikale leiding over Scrooge LiveCarolina Dijkhuizen is als soliste stralend muzikaal middelpunt van het unieke koor van Carol Singers.

Voor in de agenda: Vrijdag 15 december rond 20.30 uur bij MAX op NPO 1

Scrooge Live

Het verhaal van Scrooge Live is gebaseerd op het welbekende Engelse kerstverhaal dat draait om de gierige Ebenezer Scrooge, een bankier die enkel om geld geeft. De overleden compagnon van Scrooge probeert hem vanuit de geesteswereld tot inkeer te brengen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Het is een verhaal over tegenstellingen tussen arm en rijk, over vriendschap, liefde en familie. Door een sterrencast wordt Scrooge naar een bijzonder live en hedendaags televisiespektakel vertaald, op basis van een script dat is geschreven door Thomas van Luyn en producent Mediawater. Een muzikale speelfilm in Dickensstijl met een eigentijdse twist vol nieuwe arrangementen van passende kerstnummers en internationale hits, opgevoerd in de binnenstad van Waalwijk.

Scrooge Live wordt geproduceerd door Mediawater in samenwerking met Kinderhulp en Omroep MAX.

Leestip

Het dagboek van Jayson

Tijdens Scrooge Live vertelde Jayson (20) over zijn geldzorgen. De stress, de dilemma’s en vooral: het allerbeste ervan maken. Vandaag deelt hij zijn dagboek. Hoe is het als je de eindjes aan elkaar moet knopen, en voor het eerst op jezelf wil gaan wonen?

Lees verder