In de decembermaand vroegen we met onze campagne ‘Geef ze warmte’ aandacht én hulp voor alle kinderen en jongeren in Nederland die in armoede opgroeien. En ook tijdens televisieshow Scrooge Live hebben we kinderarmoede op de kaart gezet. Ruim 2 miljoen kijkers zagen hoe hard onze hulp nodig is. Kinderhulp is overdonderd door de hartverwarmende reacties én donaties. Samen geven we ruim 8.500 kinderen een warme start in het nieuwe jaar.

Kinderhulp kwam in actie voor die duizenden kinderen die deze winter zonder warme jas of stevige schoenen naar school moeten. En ook tijdens televisiespektakel Scrooge Live riepen wij – live vanuit Leeuwarden – heel Nederland op om warmte te geven aan kinderen in armoede. Warmte werd gegeven. Massaal. Het resultaat? Hartverwarmende reacties en duizenden donateurs, partners en sponsoren die geld hebben gegeven. Daarmee kunnen we ruim 8.500 kinderen een warme start in het nieuwe jaar geven. Dat is fantastisch, en hard nodig. Tóch die warme winterjas, passende schoenen, nieuwe broeken of een fatsoenlijk dekbed. Dat brengt kinderen niet alleen warmte, maar ook een gevoel van veiligheid, zelfvertrouwen en erbij kunnen horen.

Onderstaande video is een heel groot dankjewel aan iedereen die onze actie ‘Geef ze warmte’ heeft gesteund.

Namens alle kinderen die wij kunnen helpen en het hele team van Kinderhulp: dankjewel!

Écht een verschil

Dankzij onze donateurs, sponsoren en partners hielpen we in 2021 héél veel kinderen en jongeren die in armoede opgroeien. We hielpen ze met iets dat vaak zo vanzelfsprekend lijkt maar voor hen écht een verschil maakt. Een fiets bijvoorbeeld, of een Zomerpretpakket, schoolspullen, zwemlessen, leesboek of Sinterklaascadeautje. En tóch die warme winterkleding. Uiteraard zetten wij alles op alles om ook in dit nieuwe jaar – samen met jou – zoveel mogelijk kinderen in armoede te helpen!

Lees meer over wat wij doen

Leestip

Dagboek van moeder Fiona

Tijdens Scrooge Live vertelde moeder Fiona over haar geldzorgen. De stress, de dilemma’s en vooral: het allerbeste ervan maken. Vandaag deelt ze haar dagboek. Hoe is het als je de eindjes aan elkaar moet knopen, maar ook je dochtertje een zorgeloze jeugd wilt geven?

Lees verder

Dagboek van moeder Kathlijn

Tijdens Scrooge Live vertelde moeder Kathlijn over haar geldzorgen. De stress, de dilemma’s en vooral: het allerbeste ervan maken. Vandaag deelt ze haar dagboek. Hoe is het als je de eindjes aan elkaar moet knopen, maar ook je kinderen een zorgeloze jeugd wilt geven?

Lees verder