Nationaal Fonds Kinderhulp deelde vandaag samen met ambassadeur Rudolph van Veen de eerste van de hopelijk duizenden Zomerpretpakketten uit bij Rudolph’s Bakery bij Intratuin Halsteren.

Het lijkt erop dat je onze marketing-cookies niet hebt geaccepteerd. Doe dit alsnogstatistics, marketing om deze video te kunnen bekijken.

De pakketten zorgen voor een beetje extra pret voor kinderen die in armoede leven. Voor hen is de zomer geen vakantie, maar gewoon lang thuis zonder school. Daarom helpt Kinderhulp dit jaar voor de vijfde keer met Zomerpretpakketten: rugzakken boordevol leuke spullen en doe-dingen. Een onbezorgd dagje in een pretpark, naar de bioscoop, een leesboek, waterpistool en veel meer. Dingen die heel gewoon lijken, maar voor hen deze zomer het verschil maken. Kinderhulp hoopt dit voor duizenden kinderen mogelijk te kunnen maken. De campagne voor Actie Zomerpret is in volle gang!

Help mee met de laatste loodjes voor Actie Zomerpret

7.000 Zomerpretpakketten

“Opgroeien in armoede is pittig. Ook in de zomer. Want die duurt lang als er thuis nergens geld voor is, soms zelfs niet voor een ijsje. Terwijl de zomers van vriendjes en buurtkinderen wél gevuld zijn met leuke dingen,” zegt Jan Wezendonk, directeur van Kinderhulp, vol overtuiging. “Ook dit jaar zijn er ongetwijfeld veel gezinnen die de zomer in en om het huis doorbrengen, maar voor kinderen in gezinnen met een krappe beurs is dat standaard.” Kinderhulp gunt ook deze kinderen een beetje extra pret en heeft als doel dit jaar 7.000 Zomerpretpakketten uit te delen.

Zomerpret persevent

De zomerse tassen werden enthousiast ontvangen door de kinderen. “Dit is de allerleukste dag van mijn leven,” riep Verena (7 jaar). En Tanilcia was ook superblij: “Mama, we kunnen naar de bioscoop!”

Ambassadeur Rudolph van Veen versierde berenkoeken met de kinderen en overhandigde hen het pakket: “Het geeft zo’n goed gevoel om de blijdschap te zien, bij de kinderen maar óók bij hun ouders/verzorgers. Klein geluk noem ik dat. Aandacht hebben voor anderen en naar elkaar omkijken omdat iedereen het zelfde geluk verdient: daar gaat het om!”

Grote vraag naar Zomerpretpakketten

Voor het vijfde jaar op rij helpt Kinderhulp kinderen in armoede deze zomer met een beetje extra pret. De reacties zijn telkens weer overweldigend en de vraag neemt ieder jaar toe. Vorig jaar deelde Kinderhulp dankzij vele donateurs, sponsoren en vrijwilligers 5.000 pakketten uit: een enorme stijging sinds de start in 2017. De aanvragen voor dit jaar lopen al snel op. Daarom voert Kinderhulp nog campagne om dit jaar minstens 7.000 kinderen blij te kunnen maken met een Zomerpretpakket.

Help jij mee?

Helft gezinnen ziet op tegen zomervakantie

Met het Zomerpretpakket speelt Kinderhulp in op de behoefte van gezinnen die in armoede leven. Uit onderzoek (PanelWizard/Kinderhulp, 2020) blijkt namelijk dat 54,5 procent van die gezinnen opziet tegen de zomervakantie, vanwege de bijkomende kosten voor vermaak, een dagje uit of een korte vakantie. En na het afgelopen jaar verwacht Kinderhulp dat dit percentage fors hoger wordt. Dit blijkt ook uit het aantal aanvragen van maatschappelijke organisaties voor een Zomerpretpakket: de wachtlijst is fors. Ook als we de 7.000 pakketten halen, kunnen er nog honderden aanvragen niet gehonoreerd worden.