Vorige week ontving Sam& voor alle kinderen namens de deelnemers van de Postcode Loterij een cheque van maar liefst 5 miljoen euro! Daarmee kunnen we samen met Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur en Stichting Jarige Job veel kinderen en jongeren die opgroeien in gezinnen met geldzorgen laten meedoen.

Het lijkt erop dat je onze marketing-cookies niet hebt geaccepteerd. Doe dit alsnogstatistics, marketing om deze video te kunnen bekijken.

Steeds meer kinderen van werkende ouders leven in armoede. De Postcode Loterij steunt Sam& voor alle kinderen met een prachtige extra bijdrage om de stijgende vraag op te vangen. Zo kunnen we samen zorgen dat ook zij lid kunnen worden van een sport- of cultuurclub. Een fiets, laptop, schoolspullen of een warme winterjas krijgen. En een dagje uit kunnen of hun verjaardag tóch kunnen vieren.

Directeur Bernique Tool licht toe: “In 2023 zagen wij bij Kinderhulp het aantal aanvragen stijgen met ruim 20%. We verwachten helaas dat deze stijging ook in 2024 doorzet. Met deze extra bijdrage van de Postcode Loterij kunnen we de impact van armoedestress bekender maken, op basisscholen bijvoorbeeld. Maar bovenal kunnen we directe hulp geven aan gezinnen waar flinke geldzorgen zijn, omdat het inkomen uit werk niet genoeg is om rond te komen. Zo kunnen we direct nóg meer kinderen helpen, met tóch die warme winterjas bijvoorbeeld, of een eigen bed. Of een fiets, laptop, schoolspullen, speelgoed, zwemlessen, menstruatieproducten, nieuwe bril… of wat er maar nodig is. We kunnen dankzij de Postcode Loterij extra oog hebben voor de groeiende groep werkende ouders met geldzorgen. Het is belangrijk dat beter bekend wordt, dat wij er ook voor hen zijn!”

Wil je meer weten? Lees het hele persbericht op de website van Sam&.

Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt!

Leestip