De helden in het blauw van het VerkeersOngevallenAnalyse team (VOA) komen geregeld in actie. Normaal leggen ze flink wat ‘miles’ af wanneer ze de omstandigheden onderzoeken bij zware en complexe verkeersongevallen. Maar ze wilden nu graag iets doen voor anderen en besloten Air Miles te gaan sparen voor Kinderhulp.

Hoe dat zo kwam? Ze staken de koppen bij elkaar en kwamen samen tot de conclusie dat ze met al die auto’s natuurlijk ook veel moesten tanken. Air Miles sparen kost niks en kan ook bij het benzinestation. Het werk van Kinderhulp sprak hen direct heel erg aan dus de som was gauw gemaakt: het team VOA spaart bij elke tankbeurt Air Miles en doneert deze aan kinderen in armoede. Op 1 januari gingen ze van start met de spaaractie en inmiddels hebben ze al zo’n 30 keer getankt en 2300 Airmiles bij elkaar gespaard. Super!

‘Wij zien de gevolgen van armoede’
Erik Bezema, verkeersongevallenanalist én initiatiefnemer van dit creatieve en toch ook praktische idee, twijfelde geen moment: ‘Ieder kind verdient een onbezorgde, gelukkige jeugd. Een kind dat in armoede opgroeit, heeft dat vaak niet en als politie worden we daar helaas te vaak mee geconfronteerd.’ Hij hoefde er niet lang over na te denken: Kinderhulp werd het goede doel!

Update van Erik (28 juni 2018)
Het saldo staat inmiddels weer boven de 5000 airmiles. In het begin kon ik per voertuig zien hoeveel er gespaard werd. Meerdere collega’s hebben inmiddels de app geïnstalleerd waardoor er een vertekend beeld is opgetreden. Ik ben dan ook maar gestopt om het aantal airmiles per voertuig bij te houden. Het voordeel van de app is dat nu door collega’s ook voor privé uitgaven airmiles worden gespaard. Ik zie namelijk regelmatig de namen van AH en Praxis voorbijkomen. Verder ben ik tevreden hoe het gaat. Ik had niet verwacht dat men zo enthousiast mee zou doen.

We hebben nu voor de 2e keer 5000 airmiles gedoneerd!

Groeten,
Erik

Ongemerkt goed doen
Via gespaarde Air Miles een goed doel steunen is een gemakkelijke en ook effectieve manier om te helpen vindt Bezema: ‘Het is een win-winsituatie voor ons als politie! Wanneer je op relatief eenvoudige wijze kunt bijdragen aan een gelukkigere jeugd en daardoor misschien wel een beter leven, dan moet je die mogelijkheid met beide handen aangrijpen.’

Spaar jij ook mee?
Wil je met jouw Air Miles ook kinderen helpen die in Nederland in armoede leven? Vul dan het formulier in en steun Kinderhulp. En het mooie is, het kost je niks! Alleen een paar minuutjes van je tijd.

Let op: vanaf 1 november vervallen iedere maand de Air Miles ouder dan 5 jaar. Doneer je oude Air Miles en geef kinderen in armoede een onvergetelijke dag!