Zo’n 1200 tassen deelden Nationaal Fonds Kinderhulp samen met Tricorp gisteren uit aan Trivium Lindenhof.  Het was het eerste officiële moment waarop het strategische partnership tussen Tricorp en Kinderhulp concreet tot uiting kwam.

TriviumLindenhof is een Rotterdamse organisatie die ambulante hulpverlening, dagbehandeling, 24-uurs zorg en crisisopvang biedt als hulp via wijk- of jeugdteams niet meer voldoende is. De tassen gaan naar jongeren die een leefgroep of crisisopvang binnenkomen met al hun bezittingen in een vuilniszak. Of jongeren die er al wonen, maar geen goede tas hebben om hun spullen in te stoppen wanneer ze op kamp gaan of gaan sporten.

Alarm
Het uitreiken van de tassen gebeurt op een moment dat Kinderhulp met man en macht aan Actie Pepernoot werkt. Er is een enorm lange wachtlijst ontstaan en de aanvragen blijven binnenstromen. Hoewel zo’n 70.000 kinderen ook dit jaar weer op een cadeau kunnen rekenen via Kinderhulp – dat is al 10.000 meer dan vorig jaar – dreigen 18.000 kinderen buiten de boot te vallen.

Tricorp is erg geschrokken van het grote aantal kinderen dat met een lege schoen dreigt te blijven zitten. Joost Dekker – Commercieel directeur: “Als kind verheugde ik mij elke ochtend op de verrassing in mijn schoen van Sint en Piet! Zo’n klein gebaar kan het verschil maken en dat gunnen wij ieder kind in Nederland”.  

Help jij mee?
Zorg jij samen met ons dat we alle kinderen aan een volle schoen kunnen helpen? Doneer dan nu via www.kinderhulp.nl/donatie