Niets gevonden.

Actie Pepernoot

Met Actie Pepernoot zorgen wij ervoor dat kinderen die in armoede opgroeien tóch een cadeautje krijgen op pakjesavond, want voor 1 op de 12 kinderen is dit helemaal niet zo vanzelfsprekend. Kinderhulp zorgt ervoor dat een groot deel van deze kinderen toch een cadeautje krijgt van de Sint. 

Tot groot verdriet komt de Sint bij duizenden kinderen niks brengen op 5 december, terwijl vriendjes en buurtkinderen wél een cadeautje krijgen. Wij vinden dat zij er gewoon bij moeten kunnen horen en de beleving van pakjesavond verdienen! Daarom organiseren we, met behulp van de VriendenLoterij, al sinds 2000 jaarlijks de Actie Pepernoot. Via aanvragen van maatschappelijke organisaties krijgen ouders een cadeaubon om een prachtig cadeau uit te zoeken.

Ons doel in 2019 was om 80.000 kinderen een magische pakjesavond te geven. Dankzij alle donaties en steun werd er bij 89.977 kinderen tóch op het raam geklopt door de Sint. Ontzettend bedankt! 

 

Jordy & Tamara

Hoe ga je de decembermaand in als er eigenlijk al niet eens genoeg geld is voor een warme maaltijd elke avond? Jordy en Tamara gaven ons vorige maand, enorm moedig, een kijkje in hun leven... Hun verhaal heeft veel losgemaakt, er kwamen ontzettend veel mooie reacties. En dankzij donaties konden hun kinderen ook de magie van pakjesavond ervaren. Bekijk onderstaande twee video's. 

Sinterklaas voor Sylvana en haar gezin

Vorig jaar, in het weekend voor Sinterklaas, gingen wij samen met een team van de NOS op bezoek bij Sylvana en haar gezin. Daar zagen we met eigen ogen dé magie van pakjesavond: dolblije kindjes en een glimlach op het gezicht van ieder lid van het gezin.

Door schulden uit het verleden moet het gezin van Sylvana van 80 euro per week rondkomen. Dan is het erg lastig om wat over te houden voor cadeautjes van de Sint. Sylvana vertelde ons: “Geloof me, ik probeer iedere maand weer een klein bedrag apart te houden voor verjaar- en feestdagen. Maar er komt altijd wel wat tussendoor: schoenen of ondergoed voor de kinderen bijvoorbeeld en helaas heeft onze dochter ook medicijnen nodig waar we een eigen bijdrage voor moeten betalen. Er zijn dus altijd momenten waarop dat geld harder nodig is… Ik ben Nationaal Fonds Kinderhulp zo ontzettend dankbaar voor deze ervaring, voor onszelf en natuurlijk de kinderen.”

Blijf je helpen?

Eenmalig
Per maand
€ 10,-
€ 20,-
€ 40,-
€ 60,-
Anders
iDeal
Incasso
Kijk uw postcode nog eens na.
Kijk uw huisnummer nog eens na.Je dient akkoord te gaan met het verwerken van je persoonsgegevens zoals vermeld in de privacyverklaring om verder te gaan.