Niets gevonden.

Actie Pepernoot

Met Actie Pepernoot zorgen wij ervoor dat kinderen die in armoede opgroeien tóch een cadeautje krijgen op pakjesavond, want voor ruim 300.000 kinderen is dit helemaal niet zo vanzelfsprekend. 

Tot groot verdriet komt de Sint bij duizenden kinderen niks brengen op 5 december, terwijl vriendjes en buurtkinderen wél een cadeautje krijgen. Wij vinden dat zij er gewoon bij moeten kunnen horen en de beleving van pakjesavond verdienen! Daarom organiseren we, met behulp van de VriendenLoterij, al sinds 2000 jaarlijks de Actie Pepernoot. Via aanvragen van maatschappelijke organisaties krijgen ouders een cadeaubon om een prachtig cadeau uit te zoeken.

Ons doel in 2018 was om 80.000 kinderen een magische pakjesavond te geven. We hebben uiteindelijk 86.943 kinderen een onvergetelijk Sinterklaasfeest kunnen geven, dankzij heel veel donaties. Ook in 2019 is ons doel om 80.000 kinderen een magische pakjesavond te geven. Help je mee? 

 

Help je mee?

Eenmalig
Per maand
€ 10,-
€ 20,-
€ 40,-
€ 60,-
Anders
iDeal
IncassoJe dient akkoord te gaan met het verwerken van je persoonsgegevens zoals vermeld in de privacyverklaring om verder te gaan.

Het verhaal van Naud

Marijke (38), moeder van Naud (6): "Geldzorgen zijn stressvol. En in de decembermaand is dit extra confronterend. Afgelopen jaren bestond pakjesavond voor Naud uit het zetten van zijn schoentje, waar ik dan een snoepje en een kleinigheidje in kon doen. Ook dit jaar zal niet veel anders zijn. Waar ik het meest tegenop zie? 6 december. Naud zit nu in groep 2 en zal het verschil met zijn klasgenootjes nog meer ervaren. Helemaal omdat zij de dag na pakjesavond hun mooiste cadeau mee naar school mogen nemen. Misschien kan ik hem beter ziekmelden die dag…"

Dankzij jullie hulp heeft Naud vorig jaar een prachtige speelgoedauto gekregen. En die auto verliest hij niet uit het oog: hij staat er letterlijk mee op én gaat er mee naar bed. Naud glunderde en was zo trots toen hij zijn cadeau mocht laten zien aan zijn klasgenootjes op school: het kringgesprek was misschien nog wel leuker dan pakjesavond zelf…

* Het verhaal van Naud is gebaseerd op waarheid, wegens privacy worden een andere naam en foto gebruikt.

Sinterklaas voor Sylvana en haar gezin

Vorig jaar, in het weekend voor Sinterklaas, gingen wij samen met een team van de NOS op bezoek bij Sylvana en haar gezin. Daar zagen we met eigen ogen dé magie van pakjesavond: dolblije kindjes en een glimlach op het gezicht van ieder lid van het gezin.

Door schulden uit het verleden moet het gezin van Sylvana van 80 euro per week rondkomen. Dan is het erg lastig om wat over te houden voor cadeautjes van de Sint. Sylvana vertelde ons: “Geloof me, ik probeer iedere maand weer een klein bedrag apart te houden voor verjaar- en feestdagen. Maar er komt altijd wel wat tussendoor: schoenen of ondergoed voor de kinderen bijvoorbeeld en helaas heeft onze dochter ook medicijnen nodig waar we een eigen bijdrage voor moeten betalen. Er zijn dus altijd momenten waarop dat geld harder nodig is… Ik ben Nationaal Fonds Kinderhulp zo ontzettend dankbaar voor deze ervaring, voor onszelf en natuurlijk de kinderen.”

Bekijk de video!