Af en toe “nee” horen is onderdeel van een goede opvoeding. Maar 300.000 kinderen in Nederland die opgroeien in armoede horen vaak ‘nee’. Uit onderzoek van Nationaal Fonds Kinderhulp onder 700 ouders met een laag inkomen is gebleken dat 37 procent van hen regelmatig iets niet kan kopen, terwijl hun kind dit eigenlijk nodig heeft. De ‘nee’ heeft op zowel ouder als kind een grote impact. Beide ervaren stress en schaamte, met vaak ook gevolgen voor de sociale ontwikkeling van het kind. 60 procent van de ouders denkt ook dat hun kinderen weten dat er thuis weinig geld is. Daarom steekt Kinderhulp de kinderen een hart onder de riem door iedereen te vragen een ‘Bikkel Bericht’ achter te laten voor kinderen in armoede.

Kinderen betalen vaak de prijs van armoede. In het onderzoek van Kinderhulp gaven ouders aan dat de kinderen hen proberen gerust te stellen door te zeggen dat ze het begrijpen en dat ze het niet erg vinden. Toch denkt 57% van de ouders dat een krappe financiële situatie wel degelijk invloed heeft op de kinderen binnen het gezin. Kinderen voelen zich volgens hen achtergesteld en minder waard dan kinderen uit gezinnen die meer geld hebben.

Kinderhulp wil deze kinderen laten weten dat er aan ze gedacht wordt. Zodat ook zij het gevoel hebben erbij te horen, net als ieder ander kind. Vooral nu de zomervakantie eraan komt, wat voor deze groep kinderen niet iets is om naar uit te kijken. Elkaar nat maken met waterpistolen, lekker buiten spelen op de step, een dagje weg of thuis knutselen – oftewel een beetje extra zomerpret – zit er voor hen vaak niet in.

Op kinderhulp.nl/bikkelballon stromen de prachtige berichten binnen:

“Hallo wij wensen jou een fantastische zomer, lekker hutten bouwen en zandkastelen maken”. – Kim

“Jij bent geliefd! Jij bent bijzonder! Jij bent speciaal! Je bent een zonnestraal!”- Chantal

“Lieve jij, maak er een mooie zomer van vol plezier en veel lachen” – Marijke

Kijk voor meer informatie of het schrijven van een mooie wens op kinderhulp.nl/bikkelballon